Κοινωνία

Επίθεση «Ρουβίκωνα» σε εισπρακτική εταιρεία στη Νέα Σμύρνη

Έξι μέλη του «Ρουβίκωνα» πραγματοποίησαν περίπου στις 3 τα ξημερώματα επίθεση σε γραφεία εισπρακτικής εταιρείας στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, προκαλώντας φθορές σε υαλοπίνακες με βαριοπούλες στα γραφεία της εταιρείας, που βρίσκονται στον αριθμό 209 της λεωφόρου Συγγρού.

Η αναρχική οργάνωση καταγγέλλουν τις τράπεζες, που χρησιμοποιούν κάθε δυνατό μέσο για να συνεχίσουν την αφαίμαξη του κόσμου του μόχθου και της φτώχιας, και ζητούν προστασία της πρώτης κατοικίας τονίζοντας ότι η στέγη αποτελεί κοινωνική αγαθό. 

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «η συγκεκριμένη εταιρεία αποτελούσε θυγατρική της Alpha Bank και είχε ως σκοπό τη συσσώρευση κατοικιών με πρόφαση τη “διαχείριση κόκκινων δανείων” οι οποίες μαζί με εναπομείναντα δάνεια πωλήθηκαν και μεταβιβάστηκαν συνολικά σε εταιρείες real estate και funds που συμβουλεύει η Davidson Kempner. Τη διαχείριση αυτού του πακέτου συνεχίζει μία εταιρεία ειδικού σκοπού ονόματι Galaxy IV και υπό την αιγίδα της οποίας συνεχίζει τις απειλές και τη βρώμικη δουλειά η Cepal Hellas». 

Στο κείμενο υποστηρίζεται ότι «αυτή η συναλλαγή έγινε στα πλαίσια “εξορθολογισμού” της Alpha Bank με σκοπό την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς της. Παρ’ ότι μόλις πρόσφατα μας επιβλήθηκε η διάσωση τους, έρχονται τώρα να μας πάρουν ακόμη και τη στέγη μας. Μια διάσωση η οποία έγινε μέσα από τη βαρύτατη φορολόγηση του ήδη πενιχρού μισθού μας, ο οποίος ελάχιστα αναλογεί και στην πραγματική αξία που παράγει η εργασία μας».

«Πρόσφατα μάλιστα υπήρξε και δικαστική απόφαση ενάντια της Cepal, η οποία πάγωσε τις διαδικασίες πλειστηριασμού, αφού η εταιρεία δεν είχε καν τα έγγραφα που την ορίζουν υπεύθυνη διαχείρισης του δανείου μέσω του μεταβιβασμού του. Τόσο σίγουροι είναι ότι όσα έχουμε τους ανήκουν ήδη που δεν τα είχαν στείλει ποτέ ενώ είχαν χαθεί στο νομικό χάος των θυγατρικών εταιρειών. Στη Cepal και σε κάθε εισπρακτικό αρπακτικό δεν ανήκει τίποτα απο όσα έχουμε μοχθήσει. Σε αυτή τους την ολομέτωπη επίθεση θα μας έχουν απέναντι τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια