Πολιτιστικά

Έναρξη παιχνιδιών ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/11 στις 18.00μμ Ξεκινάμε!!

Τι κοινό είχαν ο Φιντέλ Κάστρο, ο Μάο Τσετούνγκ και ο Γιάσερ Αραφάτ; Ο Μπομπ Μάρλεϊ με τους Μπιτλς και τον Μπάουι; Η Όντρεϊ Χέπμπορν με τον Τσάρλι Τσάπλιν και τον Πίτερ Σέλερς; Ο Ντένις ο τρομερός με τον Ποπάι, τον Μπαρτ και την Λίζα Σίμπσον; Την αγάπη τους για το πινγκ πονγκ!

Στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης ετοιμάζουμε τους ηγέτες, καλλιτέχνες και... κόμικς χαρακτήρες του μέλλοντος, εξασκώντας τις ικανότητές μας σε ένα από τα δημοφιλέστερα, πιο εθιστικά, γρήγορα και εγκεφαλικά αθλήματα, την επιτραπέζια αντισφαίριση ή πινγκ πονγκ!

Ξεκινώντας από το Σάββατο 16 Νοέμβρη, στις 18:00, σας καλούμε σε ένα ελεύθερο παιχνίδι πινγκ πονγκ, για αρχάριους-ες ή/και προχωρημένους-ες. Ντυθείτε άνετα και ελάτε, με μόνο εφόδιο την καλή διάθεση. Τα υπόλοιπα, τραπέζι, ρακέτες και μπαλάκια, τα παρέχουμε εμείς!

 

Γιατί πινγκ πονγκ;

 

Γιατί στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση, όταν παίζεις με πάθος, μπορείς να κάψεις θερμίδες, να γυμνάσεις το σώμα σου, αλλά και να ακονίσεις το μυαλό σου! Εξασκεί την εξυπνάδα, γυμνάζει όλο το σώμα, την άμεση λήψη αποφάσεων και την ταχύτητα εκτέλεσης, ενώ ενισχύει και την αυτοπεποίθηση:

• Ενισχύει την αρμονική συνεργασία χεριού και ματιών και βελτιώνει τα αντανακλαστικά. Κι αυτό, διότι το παιχνίδι μπορεί να «σπρώξει» τους παίκτες να παίξουν σε ασύλληπτες ταχύτητες. Είναι χαρακτηριστικό ότι, στους επαγγελματικούς αγώνες, το μπαλάκι αγγίζει συχνά τα 58 χλμ/ώρα!

• Η συνεχής και γρήγορη κίνηση αυξάνει τους καρδιακούς ρυθμούς, καθώς και τον αναπνευστικό ρυθμό. Με λίγα λόγια, πρόκειται για μια αερόβια άσκηση, η οποία θεωρείται ιδανική για να χάσει κανείς βάρος. Μάλιστα, έχει υπολογιστεί ότι η ενασχόληση μίας ώρας με την επιτραπέζια αντισφαίριση μπορεί να οδηγήσει στο κάψιμο περίπου 280 θερμίδων (όσες περίπου καίει κανείς κάνοντας μία ώρα ποδηλασία).

• Ενδυναμώνει τους μυς και παρέχει ένα γενικότερο αίσθημα ενέργειας και ευεξίας που, με τη σειρά του, βελτιώνει τη διάθεση.

• Δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις, αντίθετα, προσφέρεται για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μέσης ή έχουν ταλαιπωρημένους αστραγάλους και γόνατα. Κι αυτό, διότι δυναμώνει πόδια, μπράτσα και κορμό, χωρίς να ασκεί πίεση στους συνδέσμους.

• Είναι κάτι σαν αεροβικό σκάκι, αφού ενεργοποιεί ταυτόχρονα διάφορες περιοχές του εγκεφάλου. Όσοι-ες ακολουθούν έναν απόλυτα καθιστικό τρόπο ζωής, μέσα από την ενασχόληση με το πινγκ πονγκ «αφυπνίζονται» πνευματικά. Παίζοντας, αυξάνεται ο βαθμός συγκέντρωσης και διατηρείται το μυαλό σε εγρήγορση. Δεν είναι τυχαίο ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση συνιστάται ως μία μέθοδος πρόληψης και αποτροπής της εμφάνισης του Αλτσχάιμερ που βελτιώνει τις κινητικές ικανότητες και γνωστικές λειτουργίες των αθλητών. Κλινικές έρευνες έδειξαν ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, συμβάλλοντας δυνητικά στην πρόληψη της άνοιας.

Επιπλέον, αναμένοντας τη βολή του αντιπάλου, ο παίκτης χρησιμοποιεί τον προμετωπιαίο φλοιό που χρησιμεύει στην ανάπτυξη στρατηγικής. Η δε αεροβική άσκηση που προκύπτει από τη φυσική δραστηριότητα διεγείρει τον ιππόκαμπο – το μέρος του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τη μακροπρόθεσμη μνήμη.

 

Κυρίως όμως, είναι εθιστικό και τρομερά διασκεδαστικό!

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης
Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου, στάση τραμ Αιγαίου

ergatikilesxi.gr

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια