Δημοτικά

«Έκρηξη» Χατζαντουριάν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Φεβρουαρίου

«Έκρηξη»  Χατζαντουριάν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Φεβρουαρίου

Εκεί που περιμέναμε μια ήρεμη συνεδρίαση στο Συμβούλιο Φεβρουαρίου έσκασε πολιτική ΒΟΜΒΑ.

Tο σύντομο βίντεο των διαλόγων είναι από το κανάλι του www.nstv.gr και η ανάπτυξη των θεμάτων 1-3 και 3 συνέχεια από το κανάλι τoυ Δημήτρη Πανταζή* όπου είναι αναρτημένα τα αντίστοιχα βίντεο. Aν έχουν κατέβει από το κανάλι του Δημήτρη Πανταζή ,φυσικά μπορείτε να δείτε όλο το δημοτικό συμβούλιο στο www.nstv.gr ακριβώς παρακάτω 

Δείτε τα βίντεο του θέματος παρακάτω.

Έγινε λοιπόν δημοσίως γνωστό ότι υπάρχει  Κρατικός, Δημόσιος Ελεγκτικός Μηχανισμός στην έδρα του Πολιτιστικού Οργανισμού.Όσοι τουλάχιστον δεν είχαμε την πληροφορία βρεθήκαμε μπροστά σε μια σοβαρή δημόσια παραδοχή από το Δήμαρχο.

Κουτελάκης προς Δήμαρχο: «Έχει υπάρξει το τελευταίο διάστημα Κρατικός, Δημόσιος Ελεγκτικός Μηχανισμός στην έδρα του Πολιτιστικού Οργανισμού

Δήμαρχος Τζουλάκης: «Πράγματι υπάρχει Ελεγκτικός Οργανισμός (λογικά εννοούσε μηχανισμός). Έχει κάνει ο σύζυγος κάποιας Υπαλλήλου, επειδή ήταν σε διένεξη, βρήκε τρία διπλότυπα και έχει μπει ένας Ελεγκτικός Οργανισμός, ο οποίος μας έχει ξετινάξει εδώ και 3 μήνες. Πιστεύω ότι είναι στα τελευταία του για να βγάλει το πόρισμά του.» Λίγο δυσνόητη η απάντηση, όπως φαίνεται και στο βίντεο βέβαια...αλλά τελικά κατανοητή.

Βαγγέλης Χατζαντουριάν: «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται ένας Ελεγκτικός Μηχανισμός στο Δήμο εδώ και 3 ½ μήνες επ’ αφορμή αυτής (εννοεί της καταγγελίας)  που είπε ο Δήμαρχος και μας έχει ξετινάξει.Τυχαίνει τώρα πάλι πριν 4-5 μήνες έρχεται ένας κύριος και μου λέει «είμαι από το τμήμα διαφθοράς του ΣΔΟΕ, έχει γίνει καταγγελία να ανοιχτούν οι λογαριασμοί σου, της γυναίκας σου κλπ......[...]»» με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού να επιβεβαιώνει σε πολύ έντονο και φορτισμένο ύφος ολόκληρη την απάντηση Τζουλάκη στο θέμα ελέγχου και καταγγέλοντα.

Αποκαλύφθηκε από τον Κουτελάκη κλιμακωτά ότι ο λόγος για τον οποίο έκανε την ερώτηση δεν είναι τόσο για τη σπουδαιότητα ή όχι του ελέγχου, αλλά επειδή υπάρχει μια φήμη ότι τον έλεγχο τον έχει προκαλέσει ο ίδιος και η παράταξη του. Μέτα από αυτήν του την τοποθέτηση ανάμικτα συναισθήματα εκδηλώθηκαν στην αίθουσα.

Από την μία ο Χατζαντουριάν μίλαγε για «φίλους» του Κουτελάκη που τον έχουν κάνει 20 (;) εξώφυλλα, χωρίς να τους κατονομάζει και ο Κουτελάκης έκανε ερωτήσεις για την εφημερίδα Smyrna την οποία παρεπιπτόντως ΔΕΝ βρίσκουμε άλλο!!!Αυτός είπε τουλάχιστον κάποιο όνομα και «ανταποδίδοντας» είπε επίσης ότι αυτά να πει από κει – υποδεικνύοντας την παράταξη Τζουλάκη. Για κάποιο λόγο «τσίμπησε» ο Ζαβός αλλά δεν ενημέρωσε γιατί...

Το ζήτημα είναι ότι ο Κουτελάκης κατηγόρησε ευθέως τον Χατζαντουριάν και τον Τζουλάκη ότι αυτοί οι δύο έκαναν πολιτική καριέρα πάνω του για μια δίκη που αθωώθηκε. Ο λόγος για το οποίο το είπε ήταν διότι ο δήμαρχος προσπάθησε ανεπιτυχώς να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα των «φημών», κάτι που ο Χατζαντουριάν το αναίρεσε όταν αναφέρθηκε στις φήμες που τον «αφορούσαν». Η σημαντικότερη πολιτική πληροφορία όμως είναι ότι ο Πολιτιστικός Οργανισμός δεν είναι ο μόνος που ελέγχεται. Ελέγχεται και ο ίδιος ο Χατζαντουριάν από το ΣΔΟΕ μαζί με τη σύζυγο του και τα παιδιά του, όπως ο ίδιος είπε.

Φάνηκε ότι ο συγκεκριμένος έλεγχος δημιουργεί μεγάλη πίεση εδώ και καιρό στον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ, άλλωστε είναι επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία και μπορεί να τον αποσπά από το πολιτιστικό του προγραμματισμό/δράσεις  για ένα χρονικό διάστημα, αλλά και σε συνδυασμό με τις πολιτικές πιέσεις που δέχεται  για διαχειριστικά θέματα του Πολιτιστικού Οργανισμού τα δύο τρία τελευταία χρόνια, «οπτικά» τουλάχιστον φαίνεται ότι έχει «ταραχθεί»  πολύ ο  Βαγγέλης Χατζαντουριάν. Φυσικά δεν υπάρχει κανένα πόρισμα και το μόνο γεγονός είναι ο έλεγχος, ενώ όλοι θα ενδιαφερθούν να αναδείξουν – ο κάθε ένας με τον τρόπο του – το αποτέλεσμα, ώστε να μην υπάρχουν τέτοιου είδους «σκιές».

Η Τσαμασίρου τόνισε ότι ο Χατζαντουριάν πλέον διαχειρίζεται το 10% του συνολικού προϋπολογισμού του δήμου και τέτοιους οικονομικούς ελέγχους πρέπει να τους έχει καλοδεχούμενους.

Η Μαρίνα Ιακωβάκη μάλιστα του συνέστησε δημόσια να προσπαθήσει να χειρίζεται καλύτερα  τα προσωπικά του συναισθήματα εντός αιθούσης, όταν προφανώς θεωρεί, δικαίως ή αδίκως, ότι θίγεται.

Το ουσιαστικότερο όμως, κάτι που συνεχώς προκαλεί τη δυσαρέσκεια στην κοινωνία είναι η ασυνέχεια στις δήθεν (;) εκρήξεις τις αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης. Είναι λογικό η συμπολίτευση να μην έχει ερωτήσεις δημόσια για τον οικονομικό έλεγχο ενός τομέα για τον οποίο είναι συνολικά συνυπεύθυνοι ως παράταξη στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα;

Στην πολιτική τους ζωή που ίσως αντικατοπτρίζει μερικώς ή ολικώς την προσωπική και επαγγελματική, τόσο άβουλοι και «ζαμανφουτίστες» είναι; Κυρίως όμως, η αντιπολίτευση που πρωτοστάτησε στην συζήτηση του οικονομικού ελέγχου του Χατζαντουριάν δια μέσω της Τσαμασίρου και του Κουτελάκη δεν έκανε τον κόπο να ρωτήσει σε ποιό σημείο βρίσκεται η διαδικασία ελέγχου; Ελέγχεται για κάτι συγκεκριμένο ο Χατζαντουριάν από το ΣΔΟΕ ή από άλλον κρατικό ελεγκτικό μηχανισμό; Αν ναι, για ποια ποσά; ποιών κωδικών; Και ίσως και άλλες ερωτήσεις που κάποιος θα θεωρούσε ότι η πολιτική εμπειρία των Τσαμασίρου – Κουτελάκη θα μπορούσε να καταθέσει. Καμία ερώτηση από ολόκληρο το Σώμα.

Χωρίς να καταλαβαίνουμε το λόγο,ακούσαμε από το Βαγγέλη Χατζαντουριάν «πώς πούλησε την μηχανή του όταν ήταν νεότερος  για να γράψει βιβλίο», ο Τζουλάκης μας θυμίζει την «καριέρα του ως καθηγητής» και η Ιωάννα Καρυοφύλλη «τί διοικητική εμπειρία έχει και πού». Γιατί αυτή η διάθεση για κατάθεση βιογραφικού? Ποιός ο λόγος αυτών των διαλόγων? Σε ποιό θέμα απαντάνε? «Δικάζεται» κανείς?Για ακόμη μια φορά τα ακούσαμε αυτά στο συμβούλιο του Φεβρουαρίου. Πολύ υψηλοί τόνοι κυρίως με το Χατζαντουριάν να αναφέρεται σε πολλά...και όπως δήλωσε και ο ίδιος να προσπαθεί να συγκρατηθεί και να χαμηλώσει τους τόνους «όσο μπορεί».

Άλλωστε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού είναι, όπως είπε, «δημόσιο πρόσωπο και αυτό θα μπορούσε να συμβεί στον κάθε ένα.» Οπότε γιατί τόσος εκνευρισμός?

Όπως είχε πει άλλωστε και ο P.T.Barnum: «δεν υπάρχει αρνητική δημοσιότητα» ή στο πρωτότυπο «There is no such thing as bad publicity». Κάτι παραπάνω ξέρουν οι Αμερικανοί από marketing!

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια