Κοινωνία

Εκπαιδευτική Εκδήλωση, Ομιλίες και βραβεύσεις μαθητών στον Αγιο Δημήτριο

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

 

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου διοργάνωσε εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Αγίου Δημητρίου επ’ ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης των Τριών Ιεραρχών προς τιμήν της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε απονομή τιμητικών αναμνηστικών σε ομάδες μαθητών που διακρίθηκαν σε πανελλαδικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, μαθητές που αρίστευσαν κατά την αποφοίτησή τους από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, συνταξιοδοτηθέντες εκπαιδευτικούς και εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Ο Γιώργος Κέντρος, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ' Αθήνας, μίλησε στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr για την καθιερωμένη πλέον εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Αγίου Δημητρίου και που στηρίζει το εκπαιδευτικό έργο που γίνεται στα δημόσια σχολεία και τόνισε την αξία του εθελοντισμού όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την πρωτοβουλία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Η Δήμαρχος του Δήμου Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου τόνισε πως με την εκδήλωση αυτή ο Δήμος εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους καθηγητές για το έργο τους και την κοινωνική και εθελοντική τους προσφορά και επιβραβεύει μαθητές που διακρίνονται, εξηγώντας πως τα παιδιά που προοδεύουν, και με τη βοήθεια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου όταν αυτό χρειάζεται, τους κάνουν όλους υπερήφανους.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Κοτσίδης, δημοτικός σύμβουλος, εκπαιδευτικός και παρουσιαστής της βραδιάς, αναφέρθηκε στην αξία του εθελοντισμού, τόσο όπως αυτός προωθείται από τους καθηγητές, όσο και ως προς την προσπάθεια των παιδιών να ενισχύσουν το θεσμό αυτό μέσα από τη συμμετοχή τους σε προγράμματα. Κλείνοντας, επαίνεσε την ομάδα των φοιτητών της Νομικής που εκπροσώπησαν την Ελλάδα σε Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος και κέρδισαν την πρώτη θέση.

Share this Post:

Συντάκτης Εριέλλα Χρυσού

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια