Πολιτιστικά

Εκοψε γιά άλλη μία χρονιά την Πίτα του ο Σύλλογος Ιμβρίων

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

 

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Ιμβρίων πραγματοποιήθηκε και φέτος με επιτυχία η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουΐκ, ο Υπεύθυνος Τομέα Εξωτερικών Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή οπτικοακουστικού αφιερώματος στις δράσεις του Συλλόγου Ιμβρίων, ενώ ακολούθησε βίντεο αφιερωμένο στις τριήμερες εκδηλώσεις τον Αύγουστο του 2016 από τα ιμβριακά σωματεία με αφορμή την επέτειο των 25 ετών από την ανάρρηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στον Οικουμενικό Θρόνο.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου Πάρις Ασανάκης αναφέρθηκε στις σημαντικότερες εξελίξεις της χρονιάς που πέρασε για την Ίμβρο, αλλά και στις προοπτικές και προκλήσεις για το νέο έτος. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση Ιμβριωτόπουλων της πρώτης τάξης του Δημοτικού και Ιμβρίων νέων πρωτοετών που εισήχθηκαν τη χρονιά που πέρασε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ακολούθησαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Δημήτρη Αραμπατζή με τίτλο «Ίμβρος το νησί μου», τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τα σχολεία της Ίμβρου.

Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr μίλησε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Παπαθεοδώρου, ο οποίος σχολίασε την αναγέννηση, κυρίως στο χώρο της παιδείας, που συντελείται στο νησί, τονίζοντας πως ο κόσμος έχει αρχίσει να επιστρέφει. Δεν παρέλειψε να μιλήσει για τη συνέχεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του συλλόγου, ενώ κλείνοντας αναφέρθηκε στα χωριά της Ίμβρου και ειδικά στο Σχοινούδι – το χωριό με τα περισσότερα προβλήματα – εκφράζοντας την επιθυμία του συλλόγου να μπορέσουν και αυτά να «αναγεννηθούν».

Share this Post:

Συντάκτης Εριέλλα Χρυσού

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια