Κοινωνία

Εκδήλωση Νέας Δημοκρατίας: «100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή: η ζωή και η ανάκαμψη στη Νέα Πατρίδα» στην Εστία Νέας Σμύρμης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Νέα Δημοκρατία διοργανώνει μια εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας, την ενσωμάτωση τους στον ελλαδικό χώρο μετά τον ξεριζωμό και την καθοριστική συμβολή τους στην ζωή και την ανάπτυξη του τόπου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Ίδρυμα «ΕΣΤΙΑ» στην Νέα Σμύρνη (Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1), την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 18:00.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης, την οποία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε, θα είναι ο Υφυπουργός Παιδείας και αν. Καθηγητής Διεθνούς δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής Άγγελος Συρίγος, ο Σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο πρόεδρος του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ) Λουκάς Χριστοδούλου και η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού ΝΔ Πίστη Κρυσταλλίδου.

Από τις 16:00 της ίδιας ημέρας στο χώρο της ΕΣΤΙΑΣ θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας «Χρονογραμμή:  ελληνισμός της Μικράς Ασίας και της Εγγύς Ανατολής, μετά την Μικρασιατική καταστροφή, η  εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα» με υλικό που παραχώρησε το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ και η Σελίδα «Γειτονιές & Αναμνήσεις της Αλεξανδρούπολης».

Την επιμέλεια της έκθεσης ανέλαβε ο Eρευνητής Πολιτιστικής Πληροφορικής & Τοπικής Ιστορίας του Παν. Πελοποννήσου Ηλίας Τζιώρας.

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια