Κοινωνία

Εκτακτο :'Εφυγε' ο πρώην Δήμαρχος Μπάμπης Μπεχλιβανίδης

'Εφυγε' ο πρώην Δήμαρχος Μπάμπης Μπεχλιβανίδης σήμερα 22/10/2016 σε ηλικία 87 χρονών

Σύντομο βιογραφικό

Ο Μπάμπης Μπεχλιβανίδης γεννήθηκε το 1929, στο Αγρίνιο, όπου είχαν καταφύγει οι πρόσφυγες γονείς του το 1922.
Στη συνέχεια η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στο Δουργούτι και το 1939 ήρθαν στη Ν. Σμύρνη. Εδώ τέλειωσε το Δημοτικό, συνέχισε στο Γυμνάσιο όπου αποβλήθηκε για πολιτικούς λόγους. Για λόγους βιοπορισμού, παρακολούθησε τις τελευταίες τάξεις του νυκτερινού Γυμνασίου Λαζαροπούλου στην Καλλιθέα. 
Την περίοδο της Κατοχής οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Το 1948, στον εμφύλιο έγινε η πρώτη σύλληψή του  και εξορίστηκε  στη Μακρόνησο, για τρία χρόνια. 
Στη συνέχεια εντάχθηκε στη Νεολαία της ΕΔΑ και μετά την διάσπαση της Αριστεράς πέρασε στο ΚΚ Εσωτερικού, όπου και διετέλεσε μέλος της Κεντρ. Επιτροπής. Το 1959 εκλέγεται για πρώτη φορά Δημ. Σύμβουλος Ν. Σμύρνης. Το 1961 απολύεται από την Κυβέρνηση Κων/νου Καραμανλή, από τη  θέση του Δημ. Συμβούλου, γιατί πήρε μέρος στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Προσφεύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας, όπου δικαιώνεται και επανέρχεται στο Δήμο. 
Αφού παίρνει το απολυτήριο Γυμνασίου, το οποίο η πολιτική του δράση δεν του επέτρεψε να τελειώσει, το 1966 δίνει εξετάσεις και περνάει στην Πάντειο και τη Νομική. Εγγράφεται στην Πάντειο το 1967, όμως εγγεγραμμένος και στα μητρώα των δια βίου κυνηγημένων αριστερών, συλλαμβάνεται πρώτος στην Ν. Σμύρνη στις 21 Απριλίου 1967, ακριβώς 8 ημέρες μετά τον γάμο του με την Ελισάβετ Μώρου. Εκείνο το βράδυ οδηγείται μαζί με εκατοντάδες αριστερούς στον Ιππόδρομο όπου  ζει τον θάνατό   του καλλίτερου του φίλου Ελή. 
Στη συνέχεια  εξορίζεται στη Γυάρο, στο Λακί της Λέρου και στον Ωρωπό. Αποφυλακίζεται το 1971 και το  1975 εκλέγεται Δήμαρχος Ν. Σμύρνης, υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ Εσωτ, την ΕΔΑ, το ΠΑΣΟΚ και την ΕΚΝΔ. 
Επανεκλέγεται για τέταρτη φορά για να παραμείνει Δήμαρχος μέχρι το 1994, οπότε εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος και αναλαμβάνει καθήκοντα Αναπληρωτή Νομάρχη στον Τομέα Οικονομικής Ανάπτυξης μέχρι το τέλος του 1998. 
 Απέκτησε τρεις κόρες την Ελένη, την Εύη  και  την Τάνια από τις οποίες έχει έξι  εγγόνια.

Η κηδεία θα γίνει τη ΔΕΥΤΈΡΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 2ΜΜ στον ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓ.ΦΩΤΕΙΝΗΣ

 

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια