Αθλητικά

Έχασε τη μάχη της σωτηρίας ο Ίκαρος, ήττα με 62-76 από τον Πρωτέα Βούλας

Ο Ίκαρος είχε έτσι κι αλλιώς ελάχιστες πιθανότητες για την παραμονή του στη Β' Εθνική, αφού χρειαζόταν έναν πολύ συγκεκριμένο συνδυασμό αποτελεσμάτων για να τα καταφέρει, όμως από τη στιγμή που γνώρισε την ήττα από τον Πρωτέα Βούλας στο "Αρτάκης" οριστικοποιήθηκε και ο υποβιβασμός του στη Γ' Εθνική. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και η αποστολή της ήταν εξ αρχής δύσκολη, όμως πραγματοποίησε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για τη σωτηρία και έδωσε τη δική της μεγάλη μάχη για να διατηρηθεί στην κατηγορία, μια μάχη όμως που χάθηκε μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα.

Ο προπονητής της ομάδας, Φώτης Καρακώστας, μίλησε στο Nstv για τον αγώνα που έδωσε ο Ίκαρος να παραμείνει στην κατηγορία: "Τα παιδιά ξεπέρασαν τους εαυτούς τους με την προσπάθεια που έκαναν. Έβαζαν στην άκρη μια δύσκολη καθημερινότητα και έρχονταν στο γήπεδο για να κάνουν ό, τι μπορούνε. Μετά την ήττα από το Παγκράτι αδειάσαμε ψυχολογικά και ήρθαμε σήμερα να παίξουμε ένα παιχνίδι ουσιαστικά αδιάφορο, χωρίς όμως να έχουμε γήπεδο να κάνουμε προπόνηση. Είναι δουλειά άλλων να κρίνουν το τι πήγε καλά και τι λάθος. Οι άνθρωποι της διοίκησης θα κάτσουν να συζητήσουν και ανάλογα το τι θα αποφασιστεί θα δούμε αν θα υπάρξουν του χρόνου οι βάσεις για μια άμεση επιστροφή στην κατηγορία".

Τη δική τους άποψη για την προσπάθεια της ομάδας έδωσαν και δύο παίκτες του Ίκαρου, ο Νίκος Βελιζιώτης και ο Νίκος Λάβαρης, με τον πρώτο να δηλώνει: "Η αλήθεια είναι πως μένει μια πικρία γιατί σχεδόν οι ίδιοι παίκτες ανεβάσαμε αυτή την ομάδα και οι ίδιοι πέφτουμε. Όλοι είμαστε πολύ στενοχωρημένοι. Αυτό που μένει είναι ότι κάναμε μια καλή προσπάθεια στο τέλος παρά τα γηπεδικά προβλήματα και τους τραυματισμούς". Από τη μεριά του, ο Νίκος Λάβαρης τόνισε: "Ο τρόπος με τον οποίο χάσαμε από το Παγκράτι μας άδειασε ψυχολογικά και σωματικά. Είχαμε επίσης και πολλά προβλήματα με το γήπεδο, δε μπορούσαμε να προπονηθούμε όπως θα θέλαμε. Μας μένει μια πίκρα γιατί εμείς κερδίσαμε πέρσι την άνοδο και εμείς υποβιβαστήκαμε".

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια