Κοινωνία

ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 65 μέρες έμειναν μέχρι την 1η Σεπτέμβρη. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ;

ΣΥΛΛΟΓΟΣ       ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                            Ν. ΣΜΥΡΝΗ 28 Ιουνίου 2021

 Π.Ε.  ΝΕΑΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ                                                                  

 « Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ »                                                             ΑΡ. ΠΡΩΤ: 611

Πληροφορίες: Μελαμπιανάκη Ζέττα  τηλ. 6977 885092                                                           

Καραμπά Σοφία τηλ. 6943 879575                                                                                                                                                      http://syllogospensmyrnis.weebly.com/                                  syllogosnsm@gmail.com

 

ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

65 μέρες έμειναν μέχρι την 1η Σεπτέμβρη.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ;

ΤΟ ΛΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ

ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 7ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 2 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ 

ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 11ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΧΕΔΟΝ 1 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ;

ΕΙΧΑΤΕ 4 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΕΙΣ. ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΒΡΗΚΑΤΕ;

Βρισκόμαστε στο τέλος Ιουνίου του 2021.  Απομένουν 67 ημέρες μέχρι την 1η Σεπτέμβρη που ΕΙΝΑΙ η ημερομηνία έναρξης της δίχρονης υποχρεωτικής αγωγής και εκπαίδευσης στο Δήμο Νέας Σμύρνης.

Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι εκτός ελέγχου.

·         ΔΕΝ αναζητείται καμιά λύση για το σοβαρότατο πρόβλημα της χωροταξικής κατανομής, αφού ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ. Φτάνουμε σε άσχημο αδιέξοδο και ο κάθε φορέας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Αποκλειστικά υπεύθυνη γι αυτό το αδιέξοδο είναι η Δημοτική Αρχή και οι Υπεύθυνοι Παιδείας, που αρνούνται να βρουν λύσεις. Επιμένουν σε μια αβάσιμη και διαρκώς διαψευδόμενη προσδοκία, ότι θα μειωθεί ο μαθητικός πληθυσμός και δε θα χρειαστεί να ξοδέψει ο Δήμος ΤΙΠΟΤΑ για νέες σχολικές υποδομές αφού θα «αρπάξει» αίθουσες Δημοτικών Σχολείων για να λύσει το πρόβλημα των νέων αιθουσών που χρειάζονται στα Νηπιαγωγεία. Είναι ανεξήγητη και τουλάχιστον παράλογη αυτή η επιμονή,  την ώρα που φέτος καταγράφηκε αύξηση των μαθητών της Α τάξης δημοτικού κατά 20% (από 417 σε 501) και η Νέα Σμύρνη γεμίζει με νέες πολυκατοικίες!

Το τραγικό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η τακτική του Αντιδημάρχου Παιδείας είναι το παρακάτω:  

·         Τα 38 υπεράριθμα νήπια/προνήπια του 7ου Ν/Γ Ν. Σμύρνης θα μετακινηθούν σε
παράρτημα το οποίο θα στεγαστεί σε σταθερές δομές (σχολικές αίθουσες) σε
γεωτεμάχιο που στεγάζει μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (1ο και 2ο ΕΠΑΛ). Δηλαδή, τα 38 παιδιά που «πλεονάζουν» από το 7ο Νηπιαγωγείο (Κράτητος και Αποστολάκη) θα μετακινούνται σε απόσταση δηλαδή, περίπου 2 χιλιομέτρων.

·         Τα 41 παιδιά που «πλεονάζουν» από το 11ο Νηπιαγωγείο (Κιουπετζόγλου 14Α) μετακινούνται πλατεία Δέγλερη (Ευξ. Πόντου και Μεταμορφώσεως και Μετρών), μια απόσταση που είναι πάνω από 1 χιλιόμετρο!

Από τα 11 Νηπιαγωγεία της Νέας Σμύρνης μετακινούνται προς Παραρτήματα  275 παιδιά.

Η κατανομή τους έγινε με πρόταση των συναδελφισσών Προϊσταμένων των Νηπιαγωγείων προς τη Δ Διεύθυνση, με πολύ κόπο και πόνο ψυχής καθώς υποχρεώθηκαν να μετακινήσουν τα παιδιά τους εκτός του κορμού της σχολικής μονάδας. Η διαδικασία έγινε σύμφωνα με το νόμο, που ορίζει ως κριτήριο μετακίνησης τη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ της κατοικίας μαθητή/τριας και Παραρτήματος. Η τραγωδία που εξελίσσεται με τη υποχρέωση μετακίνησης μικρών παιδιών σε τέτοιες αποστάσεις, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.  ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ! 

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΩΦΕΥΕΙ!

Μερικές μόνο από τις πάμπολλες προτάσεις που έχουν τεθεί.

-Γιατί δεν φτιάχνεται Παράρτημα για το 11ο Νηπιαγωγείο π.χ. στο κτίσμα της Πλατείας Ζαρίφη;

-Γιατί δεν φτιάχνεται Παράρτημα για το 7ο Νηπιαγωγείο π.χ. στη ΓΕΧΑ ή στο κτίριο των Προσκόπων;

Μήπως γιατί ο πλεονασματικός Δήμος μας δεν θέλει να ξοδέψει ούτε φράγκο για την Παιδεία;  

ΕΠΙΠΛΕΟΝ:

·                     Οι εργασίες για την τοποθέτηση 5 αιθουσών ΠΡΟΚΑΤ στην Δέγλερη και 2 αιθουσών ΠΡΟΚΑΤ στην Μηδείας 2 προχωρούν με ρυθμό χελώνας (υπενθυμίζουμε: έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, με 777.280,32 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με έγκριση από τις 02-06-2020).

·                     ΔΕΝ γνωρίζουμε τι συμβαίνει με τις 2 αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ που θα τοποθετηθούν στην αυλή του Α Β/Ν Σταθμού. Ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο της 31/5 απέρριψε την πρόταση για τοποθέτησή τους, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας έχει δώσει κανονικά στη Δ΄ Διεύθυνση τις 2 αυτές αίθουσες και έχουν κατανεμηθεί σε αυτές τα 41 πλεονάζοντα παιδιά των 3ου και 10ου Νηπιαγωγείου.  

·                     ΔΕΝ υπάρχει καμιά πρόταση για την αντικατάσταση των δύο αιθουσών του Β Β/Ν σταθμού, του οποίου η παραχώρηση απορρίφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 31/5.

·                     ΔΕΝ έχει ξεκινήσει η ανακατασκευή και η διαμόρφωση του χώρου για τις 2 αίθουσες που ήταν γραφεία του πρώην ΙΕΚ, στη Μηδείας.

Απευθυνόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο,

την Ένωση Γονέων, τους Συλλόγους Γονέων, του πολίτες της Νέας Σμύρνης:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ!

Απαιτούμε ΑΜΕΣΕΣ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΡΑ!

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια