Κοινωνία

Δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα διακοπής της σίτιης μαθητών σύμφωνα με τον Δήμο Νέας Σμύρνης

Ανατρέπονται σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Νέας Σμύρνης και η ισχυρισμοί και η πραγματικότητα ότι οι μαθητές των σχολείων που συμμετεχουν στο πρόγραμμα σίτισης θα μείνουν χωρίς σίτιση. Η Ένωση Γονέων και εκπρόσωποι των κυλικειαρχών των σχολείων, σύμφωνα με τον δήμο Νέας Σμύρνης, συνομολόγησαν "ότι δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα διακοπής της συγκεκριμένης παροχής και από καμία πλευρά. Δόθηκαν διευκρινίσεις από πλευράς του Δήμου περί της σύναψης διαδικασίας που πρέπει να ακολουθείται από όλους ως προς τη σύναψη νέων συμφωνητικών και συζητήθηκαν ζητήματα για την καλύτερη συνεργασία αμφοτέρων των πλευρών"

Να σημειωθεί ότι το ζήτημα αναδείχθηκε από την τοπική ειδησιογραφία και 2 μήνες περίπου μετά την αρχική απρέμβαση των ιδιοκτητών κυλικείων στο δημοτικό συμβούλιο

Ακολουθεί η ανακοίνωση του δήμου Νέας Σμύρνης

Πραγματοποιήθηκε χθες, 09/01/2023, στο Δημαρχείο Νέας Σμύρνης, κατόπιν πρόσκλησης της δημοτικής αρχής, συνάντηση στην οποία παρευρέθηκαν αρμόδιοι αιρετοί και υπηρεσιακοί υπάλληλοι, η Ένωση γονέων και εκπρόσωποι των κυλικειαρχών των σχολείων της πόλης μας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να διευθετηθεί το θέμα που δημιουργήθηκε με την αναστολή σίτισης των παιδιών του προγράμματος λόγω της λήξης των συμβάσεων με τα κυλικεία και μη έγκαιρης κλήσης προς υπογραφή νέων συμβάσεων.

Συνομολογήθηκε, λοιπόν, ότι δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα διακοπής της συγκεκριμένης παροχής και από καμία πλευρά. Δόθηκαν διευκρινίσεις από πλευράς του Δήμου περί της σύναψης διαδικασίας που πρέπει να ακολουθείται από όλους ως προς τη σύναψη νέων συμφωνητικών και συζητήθηκαν ζητήματα για την καλύτερη συνεργασία αμφοτέρων των πλευρών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε κατανόηση απ’ όλα τα μέρη, τα οποία δεσμεύτηκαν να βρεθούν τρόποι για την αδιάκοπη παροχή του σχολικού δεκατιανού προς τις ωφελούμενες οικογένειες.

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια