Δημοτικά

Δελτίο τύπου της Μια Πόλη Ανάποδα για το δημοτικό συμβούλιο Μαρτίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 31/03/2021

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Σμύρνης Μαρτίου 2021, η δημοτική αρχή φάνηκε για ακόμη μία φορά κατώτερη των περιστάσεων και απρόθυμη να προβεί σε ενέργειες για το καλό των πολιτών. Τέσσερα βασικά ζητήματα αποτέλεσαν το κέντρο της συζήτησης και στα τέσσερα αυτά φάνηκε η πολιτική κατεύθυνση που πλέον λαμβάνει καθαρά η δημοτική αρχή. Τα τέσσερα ζητήματα ήταν τα εξής: Οι τραγελαφικές πινακίδες που ‘’απαγορεύουν τη μπάλα και το παιχνίδι σε όλους τους δημόσιους χώρους’’, η παραπλανητική ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή σε συνέχεια της παραπληροφόρησης των χρηματιζούμενων ΜΜΕ σχετικά με τα κρούσματα στην πόλη μας, το ζήτημα των εισοδηματικών κριτηρίων για τις δομές κοινωνικής πολιτικής του δήμου και ο αποκλεισμός των ΑμεΑ από το δημοτικό κολυμβητήριο.

Οι ερωτήσεις της «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ» δεν απαντήθηκαν επί της ουσίας αλλά στην πραγματικότητα δια της πλαγίας αποφεύχθηκε η οποιαδήποτε πολιτική τοποθέτηση επί των ζητημάτων. Οι δικαιολογίες κυμάνθηκαν από το ‘’Βάλαμε τις πινακίδες για να κατευνάσουμε κάποιους ακραίους πολίτες’’ έως το ‘’Εμείς απλά αναδημοσιεύσαμε τα στοιχεία που έδωσε ο ΕΟΔΥ για τα κρούσματα, αν ο τίτλος παραπλάνησε δεν έγινε επίτηδες’’. Πραγματικά θλιβερό ντεμπούτο της κ. ‘’υποψήφιας δημάρχου’’ βεβαίως βεβαίως Κλαίρης Δεληγιάννη.

Αλλά και στα ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής η δημοτική αρχή έδωσε ρεσιτάλ. Φαίνεται ο δήμαρχος και οι παρατρεχάμενοί του θεωρούν απλό πράγμα το να ζεις με 6000 ευρώ το χρόνο και έτσι δεν έκριναν σκόπιμο να αυξηθεί το όριο αυτού για την πρόσβαση σε δημοτικές δομές αλληλεγγύης ενώ θεώρησαν σκόπιμη τη διατήρηση του ακόμα χαμηλότερου ορίου των 4000 ευρώ το χρόνο για την πρόσβαση σε ιατρείο και φαρμακείο. Τέλος, μετά από την αποφυγή της δημοτικής αρχής να πραγματοποιήσει την συμφωνημένη διαπαραταξιακή συνάντηση με εκπροσώπους από την «Ενωμένη Κίνηση Γονέων ΑμεΑ στη Νέα Σμύρνη» και ύστερα από κουβέντα Γολγοθά ανέβαλε το θέμα για ακόμα μια φορά χωρίς να λαμβάνει απόφαση.

Αυτό που συμβαίνει είναι απλό. Βγαίνει στην επιφάνεια μια βαθιά συντηρητική αντίληψη που υπάρχει στην πόλη μας και την οποία εκφράζει η δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια. Μια αντίληψη που σε καιρούς ηρεμίας παρέμενε εν υπνώσει αλλά πλέον σε καιρούς μεγάλης κρίσης δεν μπορεί κάτι τέτοιο να συνεχίσει. Πρόκειται για μια αντίληψη που θεωρεί λογικό - προκειμένου να χαϊδέψει τους συντηρητικούς της ψηφοφόρους - να ‘’απαγορεύσει το παιχνίδι’’, να εκδιώξει ΑμεΑ, να αναπαράξει ψέματα δημόσια και να εξαντλήσει με μαραθώνιους τσακωμούς όποιον και όποια μπορεί να θέλει να παρέμβει άμεσα στα ζητήματα της πόλης. Πρόκειται για μια αντίληψη που στρέφεται ενάντια σε παιδιά, ΑμεΑ, σκυλιά, νεολαία, φτωχούς, ετεροδημότες και όποιον άλλο χαλάει την εικόνα της όμορφης κηπούπολης βιτρίνας. Είναι μια αντίληψη που πλέον είναι εχθρική για τη ζωή μας, την σωματική και την ψυχική μας υγεία και δεν πρόκειται να περάσει, όσον αφορά εμάς σαν «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ» αλλά πολύ περισσότερο όποιον και όποια αντιλαμβάνεται την επικινδυνότητα της κατάστασης που πάει να διαμορφωθεί στη Νέα Σμύρνη.

 

 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια