Δημοτικά

Δελτίο τύπου της «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ» για την παρουσία της Αστυνομίας


Ανακοίνωση της Μια Πόλη Ανάποδα για την έντονη αστυνομική παρουσία στην πλατεία Νέας Σμύρνης.


Έζωσαν την πλατεία περιμετρικά την Πέμπτη 13/05, περιπολικά, κλούβες των ΜΑΤ, όλων των ειδών ένστολοι (ΟΠΚΕ, ΟΔΟΣ, ΥΜΕΤ) και ασφαλίτες, που παρίσταναν ότι φρουρούν τη Νέα Σμύρνη. Την ίδια στιγμή η τροχαία ήταν διασκορπισμένη σε όλες τις κεντρικές λεωφόρους πέριξ του δήμου και "ξεσκόνιζε" άδειες, διπλώματα, προσωπικά στοιχεία οδηγών και συνοδηγών.
Η ατμόσφαιρα μύριζε "τάξη" και "ασφάλεια" επταετίας!!! Η περιοχή αστυνομοκρατούταν κυριολεκτικά και η κυβέρνηση για άλλη μια φορά πουλούσε στους πολίτες το παραμύθι του κράτους που “προστατεύει” από τους ταραξίες, του κράτους που νοιάζεται για την υγεία μας μέσω της αποφυγής του συνωστισμού στις πλατείες και τα πάρκα!

Όπως ήταν αναμενόμενο ακολούθησαν άφθονα ρεπορτάζ για να αναδειχθεί το σπουδαίο έργο της κυβέρνησης που έστειλε την αστυνομία στη Νέα Σμύρνη για άλλη μια φορά!
Η παρουσία της αστυνομίας δεν έχει καμία σχέση με την προστασία από την παραβατικότητα στη Νέα Σμύρνη ή οπουδήποτε αλλού.

Αν είχε, ίσως η αστυνομία να επέλεγε να ασχοληθεί με τις μαφίες και τους μπράβους των μαγαζιών, με την εργοδοτική αυθαιρεσία και τον εκβιασμό που είναι καθημερινός στην πλατεία, με το μοίρασμα περιοχών μεταξύ ανθρώπων της νύχτας στα Νότια Προάστια ή με τις μικρές και μεγάλες πιάτσες ναρκωτικών που εγκαθίστανται ανά την Αθήνα και στην πόλη μας.

Για να μην μιλήσουμε καν για το έγκλημα με κουστούμι, με τσέπες γεμάτες χρήματα από δωράκια και μίζες με τις πλάτες της δημοτικής αρχής, που είναι και το κυρίαρχο στη γειτονιά μας.

Αντιθέτως, με τα παραπάνω παπαγαλίσματα, η αστυνομία αυτές τις μέρες, προσπαθεί να πάρει μια συνολική ρεβάνς για την πρόσφατη ξεφτίλα της τον Μάρτιο. Εννοείται με την ευχή της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής που είχαν αρχίσει να ξεμένουν από επιχειρήματα, φαντασία και κατασταλτικά μέτρα για να μας κρατάνε κλεισμένους μέσα.


Η παρουσία της αστυνομίας καμία σχέση δεν έχει με την τήρηση των μέτρων για τη δημόσια υγεία. Αν είχε, ίσως να γίνονταν συστάσεις στα μαγαζιά της πλατείας να τηρούν τα στοιχειώδη μέτρα απόστασης και πληρότητας που βολικά ξεχνάμε, σαν να μην υπάρχει πανδημία, την ώρα που τα κρούσματα αλλά και ο νεκροί αυξάνονται καθημερινά.

Η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή της πόλης μάς άφησαν έκθετους απέναντι στην πανδημία και επέλεξαν την καταστολή και αυτό συνεχίζουν να κάνουν και τώρα. Γιατροί και νοσηλευτές δεν προσλήφθηκαν, και ας το ισχυρίζονται τα καλοπληρωμένα κανάλια της λίστας Πέτσα χωρίς καμία ντροπή. Μαζικά και δωρεάν τεστ δεν έγιναν. ΜΕΘ δεν φτιάχτηκαν. Τα δρομολόγια στα ΜΜΜ δεν αυξήθηκαν. Ο εμβολιασμός του πληθυσμού προχωρά βραδυπορώντας.
Αυτό που γίνεται τόσο στη Νέα Σμύρνη, όσο και σε όλους τους άλλους ελεύθερους, δημόσιους χώρους της Αθήνας, είναι μια συντεταγμένη προσπάθεια να περιοριστεί και να απονομιμοποιηθεί οποιαδήποτε κοινωνική δραστηριότητα στο δημόσιο χώρο η οποία δεν είναι σκέτη κατανάλωση προϊόντων και υπηρεσιών. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αναιρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, ενώ στην ουσία κάθε αρχή προστασίας της δημόσιας υγείας καταλύεται με ευθύνη της κυβέρνησης και της πλήρους επανεκκίνησης του τουρισμού και του επισιτισμού.
Οι ρωγμές που άνοιξαν στην πόλη μας και σε όλη την Αθήνα, θέλουν τώρα να κλείσουν. Και αν η τουριστική σεζόν πρέπει για λόγους μάρκετινγκ να είναι σχετικά ήρεμη, δεν έχουμε καμία αμφιβολία για την καταστολή που θα ακολουθήσει από Σεπτέμβρη.

Το μόνο που μπορεί να διασφαλίσει τόσο την ελευθερία των δημόσιων χώρων της πόλης, όσο και την ασφάλεια τους, είναι η οικειοποίηση και χρήση από τους πολίτες, κατοίκους και μη.
Η Μία Πόλη Ανάποδα καταγγέλλει κάθε ενορχηστρωμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής να ενοχοποιήσει εκ νέου τον πολίτη φορτώνοντάς του την ευθύνη της πανδημίας ή της εγκληματικότητας, την οποία κατά το δοκούν χειρίζονται σαν φόβητρο. Κάθε προσπάθεια να εγκατασταθούν αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία της Νέας Σμύρνης θα αποτύχει! Γι’ αυτό θα φροντίσουμε τόσο εμείς, όσο και όλοι και όλες ζήσαμε τη μεγαλειώδη πορεία της 9ης Μάρτη.

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια