Κοινωνία

Δελτίο Τύπου Κομματικών Οργανώσεων ΚΚΕ Καλλιθέας

Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησε ο κόσμος την παρουσίαση από τον Θοδωρή Χιώνη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, του βιβλίου «Δεκέμβρης ’44 – Κρίσιμη ταξική σύγκρουση» που διοργάνωσαν οι οργανώσεις Καλλιθέας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ την Κυριακή 20 Δεκέμβρη.
Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στα πολιτικά συμπεράσματα που βγαίνουν από τον ηρωικό Δεκέμβρη του 1944, από τη στρατηγική του Κόμματος την περίοδο εκείνη και την ευκαιρία που είχε η εργατική τάξη να αποδεσμευτεί από τους δυνάστες της, τους καπιταλιστές. Όπως είπε, δεν μπορεί κάποιος να αναφέρεται στο Κόμμα την περίοδο εκείνη, όπως κάνουν οι αστοί και οπορτουνιστές, με την επιλογή μεταξύ του σωστού και του λάθους, αφήνοντας απ’ έξω τις διεθνείς εξελίξεις, το παγκόσμιο Κομμουνιστικό κίνημα και τις κατευθύνσεις που αυτό είχε. Το ΚΚΕ, είναι το μόνο κόμμα που μπορεί και εξετάζει την ιστορία του, γιατί από αυτήν αντλεί όλα τα αναγκαία συμπεράσματα που ενσωματώνει στη στρατηγική του, έτσι ώστε να οργανώσει την πάλη της εργατικής τάξης για την κατάκτηση της εξουσίας.
Ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση με τον κόσμο, ενώ πιο νωρίς προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Κόμματος για τον Δεκέμβρη του ’44, απαγγέλθηκε ποίημα του Ρίτσου, αναγνώστηκε η μαρτυρία του Καλλιθεάτη Κομμουνιστή Ερρίκου Βακαλόπουλου και προβλήθηκε βίντεο με συνέντευξή του.
Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν μεγάλο στο βιβλιοπωλείο που λειτουργούσε στο χώρο ενώ την έκθεση φωτογραφίας παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και πολλοί μαθητές οι οποίοι για πολύ ώρα συζήτησαν με τον Θοδωρή Χιώνη.
 
                                                                  Καλλιθέα
                                                                  20/12/2015

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια