Κοινωνία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ-ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ-

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για πέμπτη χρονιά η εκδήλωση «ΤαιριάΖουμε στο Φάληρο» στις 8 & 9 Ιουνίου 2017, μια πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» και του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και τοπικούς φορείς.

 Η εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε τις 3 πρώτες χρονιές στο νησί της Αίγινας υπό τον τίτλο «Ταιριάζουμε στην Αίγινα», ξεκίνησε το ταξίδι της με σταθμό το Π. Φάληρο όπου «έδεσε το καράβι» για δύο χρόνια. Επόμενος σταθμός ο Δήμος Εορδαίας και η πόλη της Πτολεμαΐδας!! Την Πέμπτη 8 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβος Π. Φαλήρου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εκδήλωσης παράλληλα με την καλοκαιρινή γιορτή του Συλλόγου ΑΛΜΑ η οποία σηματοδότησε τη λήξη των φετινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» κα Κατερίνα Γιαννακοπούλου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Σκλήρυνσης κατά Πλάκας κα Βάσω Μαράκα οι οποίες ευχαρίστησαν τους τοπικούς φορείς, τους συλλόγους αλλά και τους χορηγούς της εκδήλωσης. Εν συνεχεία, χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου κος Διονύσης Χατζηδάκης και ο Αντιδήμαρχος κος Γιάννης Φωστηρόπουλος, οι οποίοι παρέδωσαν συμβολικά τη σημαία της εκδήλωσης στον Αντιδήμαρχο του Δήμου Εορδαίας κ. Δημήτρη Πολυχρονίδη, σηματοδοτώντας έτσι τη μεταφορά της για το 2017-18 στη πόλη της Πτολεμαΐδας .

Με την παρουσία τους μας τίμησαν: η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Σοφία Βούλτεψη ,οι Αντιδήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου, κος Ντίνος Νικολαΐδης, κος Ανδρέας Δούμας και κος Γιώργος Ασημακόπουλος, η Αντιδήμαρχος Καλλιθέας κα Άννα Γιαννακού –Πάσχου, ο Πρόεδρος Παιδικών σταθμών Π. Φαλήρου κος Στέλιος Μαυρακάκης, ο κος Μιχάλης Γουμαλάτσος τέως διευθυντής της ΛΑΕΔ και εξέχοντες εκπρόσωποι φορέων από το χώρο της ειδικής αγωγής. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε η βράβευση της κας Ιωάννας Καρώνη της εταιρείας Specifar SA η οποία ήταν και ο μέγας χορηγός της εκδήλωσης. Επίσης, για την προσφορά τους τιμήθηκαν οι τοπικοί φορείς και τα σχολεία που συμμετείχαν στις δραστηριότητες. Για την στήριξη τους στο Σύλλογο ΑΛΜΑ τιμήθηκαν οι: η Αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων κα Ηλιοπούλου Μαρία, η συγγραφέας κα Βάλια Πάνου, η εταιρία ERNST AND YOUNG, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Π. Φαλήρου, η εταιρία ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ-ΖΑΓΟΡΙ, ο Πρόεδρος Παιδικών σταθμών Π. Φαλήρου κος Μαυρακάκης, ο κος Νίκος Αντωνόπουλος και το Catering Ελαφοκυνηγός και πολλοί εθελοντές.

Η Πρόεδρος ευχαρίστησε τους χορηγούς που βοήθησαν να πραγματοποιηθούν η καλοκαιρινή γιορτή αλλά και όλες οι εκδηλώσεις του έτους (ΧΗΤΟΣ ΖΑΓΟΡΙ ΑΒΕΕ, Κάβα Ανθίδη, ΚΑΤΩΓΙ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ, ΟΜΙΛΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΚΟΥΡΤΑΚΗ, εταιρία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, PEPSICO ABEE, κ. ά ). 2 Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά με μεγάλα δώρα από την ΑΝΕΚ LINES, την BLUE STAR FERRIES, τον όμιλο ΙΚΕΑ FOURLIS, το ALLOU FUN PARK, τα καταστήματα FOLLIE FOLLI, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, τα VILLAGE CINEMAS, τα βιβλιοπωλεία «Ιανός», το Ευγενίδειο Ίδρυμα, και πολλά τοπικά καταστήματα. Το Πρόγραμμα της εναρκτήριας ημέρας πλαισιώθηκε από μουσικοχορευτικά δρώμενα της ομάδας παραδοσιακών χορών του συλλόγου «ΑΛΜΑ» σε συνεργασία με το 5ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης , από θεατρικό των μικρών παιδιών από το Κέντρο Ημέρας ΑΛΜΑ και από θεατρικό δρώμενο της μουσικοθεατρικής ομάδας του ΑΛΜΑ.

Η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων άνοιξε με καλλιτεχνικές δραστηριότητες από τα παιδιά του 9 ου Νηπιαγωγείου Π. Φαλήρου, ενώ το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού μας διασκέδασε με Οδηγοκατασκευές και παιχνιδοκαμώματα! Ο Σύλλογος «Πάνος & Χρυσηίδα» παρουσίασε «Face painting» για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά ενώ στη συνέχεια το κοινό που παρευρέθηκε διασκέδασε με παραδοσιακούς ξέφρενους ρυθμούς από τον Σύλλογο Κρητών Περιστερίου και την ομάδα παραδοσιακών δημοτικών χορών του Συλλόγου ΑΛΜΑ που χόρεψαν με μαθητές του 5 ου Γυμνασίου Π.Φαλήρου.

Αίσθηση προκάλεσε το θεατρικό που παρουσίασαν οι μαθητές από το 1 ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης με τίτλο «η Καφετζού». Παράλληλα οι φορείς και τα σωματεία του Π. Φαλήρου ενημέρωναν το κοινό για τις δράσεις τους. Το όμορφο βράδυ της Παρασκευής, υπό του σεληνόφωτος, έκλεισε με τους όμορφους ήχους του συγκροτήματος Radiomix . Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνεργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί η 2ήμερη εκδήλωση στο Π. Φάληρο και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά στην όμορφη Πτολεμαΐδα !

 

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια