Πολιτιστικά

Δελτίο Τύπου από την εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων Ν.Σμύρνης-Αγ.Δημητρίου-Π.Φαλήρου ¨Η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ"

Η Ένωση Ποντίων Ν.Σμύρνης-Αγ.Δημητρίου-Π.Φαλήρου ¨Η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ", πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία δυο αφηγηματικές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, στους δήμους Αγ.Δημητρίου και Ν.Σμύρνης με θέμα ¨Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας στην Επανάσταση του 182".  Ομιλητής στον Άγιο Δημήτριο ήταν ο διδάκτορας Νεότερης Ιστορίας Βλάσης Αγτζίδης και στη Ν.Σμύρνη η νομικός και εκπαιδευτικός Ράνια Χρυσοχοΐδου, η οποία είχε και την επιμέλεια των εκδηλώσεων. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν ξεχωριστά στη συνεισφορά του Πόντου, των δυτικών παραλίων της Μ.Ασιας, της Κων/λης και της Καππαδοκίας και αναδείχθηκε μέσα από αφηγήσεις ο ρόλος της οικογένειας Υψηλάντη αλλά και των ηρωίδων Μικρασιατισσών.

Στο καλλιτεχνικό μέρος αποδόθηκαν εξαιρετικά σκοποί του Πόντου και της υπόλοιπης Μ.Ασίας από τος μουσικούς: Γιάννη Φωτιάδη (λύρα), Αλέξανδρο Μιμίδη (γαβάλ΄, αγγείον), Παύλο Φωτιάδη (λαούτο), Νώντα Κυριάκη (κρουστά). Τραγούδησε ο Φώτης Κοζυράκης και χόρεψαν οι χορευτικές ομάδες της Ένωσης.

Τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, τίμησαν με την παρουσία τους. η Δήμαρχος Αγ.Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, πολλοί αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και των δυο δήμων, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και πολλά μέλη και φίλοι της Ένωσης


--

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - Π. ΦΑΛΗΡΟΥ

Aμισού 11 Νέα Σμύρνη 17124

Τηλ. επικοινωνίας - Fax : 210 9313288

e-mail: imavrithalassa@gmail.com

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια