Αθλητικά

''Δάσκαλε που δίδασκες'' με τον Λάζαρο Μαυράκη, αρχισυντάκτη του περιοδικού “Μοτό”

γράφει ο Δημήτρης Κράλογλου

       Η εκπομπή υποδέχτηκε τον καινούριο χρόνο επάνω...σε μοτοσυκλέτα. Ένα ταξίδι στον κόσμο των δυο τροχών περίμενε το κοινό μας κι εμείς είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε έναν πραγματικό λάτρη της μοτοσυκλέτας, με βαθιά θεωρητική και πρακτική γνώση επί του θέματος, έναν άνθρωπο,που όπως λέει και ο ίδιος έκανε επάγγελμα τη μεγάλη του αγάπη. Ο λόγος για τον κ.Λάζαρο Μαυράκη, αρχισυντάκτη του ιστορικού περιοδικού “Μοτό”,το οποίο φέτος κλείνει 30 χρόνια κυκλοφορίας.

       Ξεκινήσαμε την κουβέντα μας με αναφορά στο θρυλικό “στρογγυλοφάναρο” που λίγο πολύ όλοι κάποτε καβαλήσαμε και σε όλα εκείνα τα δίκυκλα που σημάδεψαν τη μοτοσυκλετιστική πορεία του καλεσμένου μας -κάτι που έγινε πολύ καλή αφορμή για να θυμηθούμε κάποια θρυλικά “μηχανάκια¨των περασμένων δεκαετιών. Ακολούθησαν αναμνήσεις από ταξίδια και διαδρομές βαθιά χαραγμένες στη καρδιά και τη μνήμη,ενώ το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης μας κινήθηκε γύρω από όλα αυτά που αφορούν την καθημερινότητα του μοτοσυκλετιστή,από τις προκαταλήψεις που ευτυχώς περιορίζονται και  τα δικαιώματα που “το συνάφι των μηχανόβιων” δίνει στους ελληνικούς δρόμους, μέχρι τα σωστά μέτρα ασφαλείας που πρέπει ο κάθε οδηγός να λαμβάνει.

       Ο παράγοντας “τεχνολογία¨ έχει κατά τον κ. Μαυράκη επηρεάσει θετικά το χώρο της μοτοσυκλέτας τόσο ως προς την ασφάλεια όσο και ως προς τις καλύτερες συνθήκες οδήγησης και καθώς φαίνεται η νέα γενιά των δικύκλων δείχνει αξιόπιστη.

       Η οδηγική παιδεία είναι κατά τον καλεσμένο μας εκείνο που θα μας κάνει καλύτερους οδηγούς  καθώς και ο σεβασμός σε αυτό που οδηγούμε,μιας και πολλές φορές (βλέπε όρια ηλικίας στα διπλώματα για μοτοσυκλέτα και τα αντίστοιχα για αυτοκίνητο) δεν απουσιάζει ο παραλογισμός.

      Συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε;Ποιο άλλο:Η αγάπη για τη μηχανή δεν ανταλλάσσεται με τίποτα και φυσικά δεν έχει ημερομηνία λήξης, όσο μπορεί η σάρκα και ο νους!

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια