Conference Cup: Ο Πανιώνιος έδωσε τα πάντα για την πρόκριση στον τελικό αλλά δέχθηκε ανατροπή από τη Ντε Ακέρ
Ο Πανιώνιος πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό απέναντι στη Μπολόνια Ντε Ακέρ για την πρόκριση στον τελικό του Final-4 του Conference Cup που διεξάγεται στο Ρέστειο κολυμβητήριο του Π. Φαλήρου, ωστόσο γνώρισε την ήττα με 13-12.
Στον ημιτελικό της διοργάνωσης, οι Ιταλοί μπήκαν καλύτερα και προηγήθηκαν με 2-0, ωστόσο ο Ιστορικός πέρασε στην αντεπίθεση και με σερί 3-0 μπήκε μπροστά. Οι «κυανέρυθροι» έχασαν την ευκαιρία να πάρουν δύο τέρματα απόσταση με το χαμένο πέναλτι του Γούνα, αλλά διατήρησαν τη διαφορά του ενός γκολ στο τέλος του πρώτου οκτάλεπτου (3-4). Στη δεύτερη περίοδο η Ντε Ακέρ ισοφάρισε σε 4-4, ο Πανιώνιος πέρασε μπροστά με δύο τέρματα (4-6) και εν τέλει το +1 της πρώτης περιόδου διατηρήθηκε αφού η Μπολόνια μείωσε με τον Ντι Μούρο (5-6).
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιστορικός ξεκίνησε δυνατά και πήρε προβάδισμα τριών γκολ (5-8) αλλά η Ντε Ακέρ δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια και ισορρόπησε ξανά την εικόνα, με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν την τρίτη περίοδο στο 9-10. Η μεγάλη μάχη συνεχίστηκε και στο τέταρτο οκτάλεπτο, με τους Ιταλούς να ισοφαρίζουν σε 10-10, τον Πανιώνιο να ξαναπροηγείται αλλά τελικά να δέχεται την ανατροπή και με τελικό σκορ 13-12 να χάνει την ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό και να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο.
Η ομάδα του Κώστα Δήμου θα διεκδικήσει πλέον την τρίτη θέση στο σημερινό (3/5, 18:15) μικρό τελικό κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος με τη σειρά του ηττήθηκε με 16-12 από τη Χόνβεντ στον άλλο ημιτελικό.
Τα οκτάλεπτα: 3-4, 2-2, 4-4, 4-2
Ντε Ακέρ (Φ. Μιστράντζελο): Βάλε, Μαρτίνι, Μπάρντουλα, Μπραγκαντίνι, ΜακΦάρλαντ, Καμποπιάνο, Πάιντερ, Μιλάκοβιτς, Ερντέλι, Ντι Μούρο, Λούτσι, Ουρμπινάτι, Σαντίνι, Μπάροβιτς
Πανιώνιος (Κ. Δήμου): Πόρτερ, Μπουζαλάς, Κ. Μπιτσάκος, Σ. Καρατζάς, Παπάκος, Σουζούκι, Α. Μπιτσάκος, Τακατά, Μουρίκης, Γούνας, Κούκουνας, Καπετανάκης, Μαυρόβουνιώτης, Τράσαι














Σχόλια