Αθλητικά

Χρυσοχόου-Φραγιόγλου. Οδηγούν το Βόλεϊ του ΠΓΣΣ εκεί που πρέπει να βρίσκεται

Γράφει ο Χρήστος Καραθανάσης

Η εκπομπή της «Πανιώνιας πορείας»  της διαδικτυακής πλατφόρμας της  Νέας Σμύρνης  www.nstv.gr/radiostring ήταν αφιερωμένη στο τμήμα Βόλεϊ του Πανιωνίου.

Εκεί μιλήσαμε με  2 από τους  ΠΑΝΙΩΝΙΟΥΣ  που «τρέχουν»  το τμήμα αυτό τα τελευταία  χρόνια σε όλα τα επίπεδα. Ο Τάκης Χρυσοχόου προσφάτως μάλιστα εκλεγμένος Αντιπρόεδρος  του Π.Γ.Σ.Σ  και ο  Νίκος Φραγιόγλου υπεύθυνος  για τα αγωνιστικό καθαρά κομμάτι  στο τμήμα. Σε αυτή την ομάδα ανθρώπων αναπόσπαστο μέλος είναι και Θοδωρής  Κοκκινάκης , ιδιοκτήτης της, και πιο ενεργός  στο κομμάτι του «marketing»  και στην εύρεση χορηγιών για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος.

 Έγινε ιστορική αναδρομή για το Βόλεϊ του «Ιστορικού» όπου ο Χρυσοχόου μας θύμισε τις πολλές φάσεις  που έχει διανύσει το γυναικείο Βόλεϊ στον Πανιώνιο. Όπως μας τόνισε και ο ίδιος , με την προτροπή του Δημήτρη Μιχαηλίδη , αναμίχθηκε  με το  γυναικείο βόλεϊ του Συλλόγου  την σεζόν 2002 όταν η ομάδα αγωνιζόταν στην Β’ εθνική. Από εκείνη την περίοδο η ομάδα αυτή ανέβαινε κατηγορίες μέχρι να βρεθεί στην Α2 κατηγορία όταν ανέλαβε την προεδρία του Π.Γ.Σ.Σ ο Κωνσταντίνος  Τσακίρης. Με την πολύ σημαντική οικονομική του ενίσχυση η γυναικεία ομάδα Βόλεϊ του Πανιωνίου ανέβηκε στην Α1 κατηγορία . Μάλιστα την πενταετία που ακολούθησε την άνοδο η γυναικεία ομάδα Βόλεϊ κατάφερε να καταλάβει μέχρι και την 4η θέση( ευρωπαϊκής συμμετοχής) στην Α1 .

Στη συνέχεια και μετά την «άκομψη»  και  δραματική «απομάκρυνση» του Τσακίρη από τον Σύλλογο , τα οικονομικά του τμήματος επιδεινώθηκαν .                        

 Υπεύθυνος για τις υποδομές συνολικά στον Πανιώνιο έχει αναλάβει ο προπονητής της Γυναικείας ομάδας του Συλλόγου Κ. Νίκος Κωστακόπουλος με συμπαραστάτη και συνεργάτη του ένα σπουδαίο και πολύ έμπειρο Βολεϊμπολίστα της ανδρικής μας ομάδας τον Σωτήρη Τσέργα. Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί από φέτος στην αύξηση  του αριθμού των αγοριών στις ακαδημίες του Βόλεϊ.

          Σήμερα οι ακαδημίες προσφέρουν την δυνατότητα άθλησης σε 3 διαφορετικές  ηλικιακές κατηγορίες στα κορίτσια . Υπάρχουν δηλαδή 3 ομάδες πανκορασίδων ( κορίτσια κάτω των 15 ετών) , 3 ομάδες κορασίδων ( 15 ως 17 ετών) και μια ομάδα νεανίδων. Επίσης λειτουργούν ακόμα 5 τμήματα υποδομών για παιδία μικρότερων ηλικιών όπως τα «τζούνιορ»  , τα «μίνι» , τα «πρόμινι», τμήμα «baby volley» αλλά και τμήμα ενηλίκων για άνδρες και γυναίκες που αγαπούν το Βόλεϊ .

Ο Νίκος Φραγιόγλου μας έκανε εκτενή αναφορά στα αγωνιστικά δρώμενα των ομάδων .Το γυναικείο Βόλεϊ  βρίσκεται στην 1η θέση της Α2 κατηγορίας με τελικό στόχο την κατάκτηση μιας θέσης που οδηγεί στην άνοδο στην Α1 κατηγορία. Αντιστοίχως το ανδρικό  Βόλεϊ , αγωνιζόμενο για πρώτη φορά στην Α2, έχοντας κάνει μια ανεπανάληπτη –αήττητη  περσινή σεζόν που οδήγησε στην άνοδο, συνεχίζει να εκπλήσσει όλο τον κόσμο και την φετινή χρονιά. Έχοντας ήδη πετύχει την παραμονή της στην κατηγορία.

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια