Κοινωνία

Χριστοδουλοπούλου, Κουμουτσάκος, Χρυσοχοΐδης, Θεοχάρης μίλησαν στην Νέα Σμύρνη για το Μεταναστευτικό

Γράφει ο Δημήτρης Πετρόπουλος

 

Στον Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας» και στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος  «SPUR Towards a New Spur For EU Democracy Building Learn And Engagement» ο Αλέξανδρος Ζαβός, εντεταλμένος του δήμου Νέας Σμύρνης, υπό την αιγίδα του δήμου Νέας Σμύρνης, οργάνωσε ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Προσφυγικό – μεταναστευτικό, η μεγάλη πρόκληση στη μετεξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σε μία υψηλού επιπέδου ομιλία, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Πηνελόπη Γαβρά, βουλευτές, πρώην βουλευτές αλλά και η αντιπρόεδρος της Βουλής κατέθεσαν τις απόψεις τους για το φλέγον θέμα της μετανάστευσης, προτείνοντας παράλληλα, ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία, λύσεις στα πλαίσια φυσικά των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Χάρης Θεοχάρης, ανεξάρτητος Βουλευτής, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου από το «Ποτάμι», ο Γιώργος Κουμουτσάκος, Βουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, η Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πρώην Υπουργός, ενώ τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο Αλέξανδρος Ζαβός, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Επίσης, εκ μέρους του Οργανισμού «Providers of Social Responses to Development» μίλησε η Sana Afouaiz, εμπειρογνώμων σε θέματα νεολαίας και υπεράσπισης γυναικών.

Η προσέλευση ήταν μεγάλη, ενώ μετά το πέρας των τοποθετήσεων, υπήρξε διάλογος υπό μορφή ερωτήσεων – απαντήσεων μεταξύ του κοινού και των ομιλητών.

Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr, που κάλυψε και αυτή την εκδήλωση του προγράμματος SPUR, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τ.Υπουργός Δημόσιας Τάξης, σχολιάζοντας την εκδήλωση δήλωσε «σε ένα πάνελ ακραία πολιτικό ακούστηκαν όλες οι απόψεις» και τόνισε πως «φαινόμενα Ειδομένης, Ελληνικού και λιμανιού Πειραιά πρέπει σύντομα να εκλείψουν και οι άνθρωποι να εγκατασταθούν σε αξιοπρεπείς υποδομές μέχρι να αποφασιστεί πότε και σε ποια χώρα θα πρέπει τελικά να εγκατασταθούν μόνιμα».

Ο Αλέξανδρος Ζαβός χαρακτήρισε το πάνελ, και όχι άδικα, ως «ότι πιο σημαντικό έχει γίνει το τελευταίο διάστημα στη Νέα Σμύρνη από πλευράς συμμετοχής πολιτικών», υπογραμμίζοντας πως όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, αποκόμισαν πληροφόρηση για τις θέσεις υψηλόβαθμων εκπροσώπων κομμάτων και είχαν τη δυνατότητα να πάρουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια