Αθλητικά

Χριστοδουλόπουλος στην Panionia Idea: "Πουλάω την ΚΑΕ Πανιώνιος"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο panionia-idea.gr, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Πανιώνιος, Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, έκανε σαφή την πρόθεσή του να πουλήσει τις μετοχές του, αναφέρθηκε στο ποσό που χρειάζεται να καταβάλλει ο υποψήφιος αγοραστής για να αγοράσει την ομάδα, ενώ μίλησε και για το μέλλον των "κυανέρυθρων" αναφορικά με το σε ποιά κατηγορία θα αγωνίζονται του χρόνου.

"ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΜΑΤΣΑΝΚΟ

Το πρώτο πράγμα που ρωτήσαμε τον κ. Χριστοδουλόπουλο είναι αν πράγματι πουλάει την ΚΑΕ. Η απάντηση που πήραμε ήταν ξεκάθαρη: «Πουλάω. Δεν θέλω να συνεχίσω στον Πανιώνιο. Δεν θέλω να ‘’τρέξω’’ την ομάδα την επόμενη χρονιά».

Για να έρθει νέα ερώτηση. Λέτε ότι πουλάτε. Πιο είναι το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει κάποιος για να αγοράσει την ΚΑΕ;

«Αυτή τη στιγμή τα χρέη είναι 105.000 ευρώ. Δίνοντας κάποιος αυτό το ποσό, τα χρέη σβήνουν. Επίσης υπάρχει το ποσό των 60.000 ευρώ της εγγυητικής. Και λέω 60.000 διότι πιστεύω πως δύσκολα οι ομάδες θα μπορέσουν να δώσουν 200.000 ευρώ για να αγωνιστούν στη Basket League. Για το λόγο αυτό υπάρχει και η παράταση ενός μήνα από τον ΕΣΑΚΕ. Υπάρχουν ομάδες που δυσκολεύονται να δώσουν αυτά τα χρήματα και είναι λογικό. Γι’ αυτό και αποχωρούν. Οι πληροφορίες μου λένε πως αυτή τη στιγμή αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα αρχίσει με 12 ομάδες. Αυτό σημαίνει πως δεν θα πέσει καμία ομάδα. Αρα ούτε ο Πανιώνιος. Ωστόσο, πιστεύω πως θα υπάρχει και άλλη παράταση διότι δεν θα βγει κάποια απόφαση σύντομα».

Δηλαδή μας λέτε πως με τα 105.000 ευρώ και με τα 60.000 ευρώ της εγγυητικής κάποιος μπορεί να αγοράσει την ομάδα;

«Ναι χρειάζονται αυτά τα δύο ποσά, δηλαδή σε σύνολο 165.000 ευρώ συν ότι ζητήσω εγώ για να δώσω τις μετοχές μου. Το θέμα όμως δεν είναι τι ποσό μπορεί να δώσει κάποιος για να αγοράσει τον Πανιώνιο. Αυτό που με στεναχωρεί και μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι πως ενώ έχω βγει και έχω πει ότι ο Πανιώνιος πωλείται δεν έχει βρεθεί ένας ή πολλοί Πανιώνιοι, αλλά και κάποιος που να υποστηρίζει κάποια άλλη ομάδα που να θέλει να αναλάβει την ΚΑΕ. Δεν έχω κάποια πρόταση που να με ικανοποιεί και να μπορεί να καλύψει τα παραπάνω ποσά».

Υπάρχουν όμως δύο προτάσεις από έναν κατασκευαστή και έναν επιχειρηματία από το χώρο εστίασης. Ετσι δεν είναι;

«Πράγματι. Υπήρξαν δύο προτάσεις αλλά δεν προχώρησαν. Η πρώτη ήταν από έναν κατασκευαστή και η δεύτερη από έναν φίλο, φίλου μου. Ούτε όμως και εκεί προχωρήσαμε».

Λέτε ότι δεν έχει έρθει ένας Πανιώνιος να σας ζητήσει την ομάδα. Αφού λοιπόν θέλετε να αποχωρήσετε γιατί δεν ψάχνετε εσείς κάποιον ή κάποιους;

«Εγώ έβαλα το πωλητήριο. Αυτοί θα έρθουν να με βρουν. Δεν θα πάω εγώ. Σίγουρα υπάρχει γκρίνια από τον κόσμο. Την καταλαβαίνω. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι και εγώ όταν παρέλαβα την ομάδα υπήρχαν χρέη από προηγούμενες διοικήσεις που έφταναν τις 85.000 ευρώ. Εγώ έχασα 60-70.000 ευρώ, ενώ αυτή τη στιγμή αν με ρωτήσει κάποιος, ‘καλά εσύ δεν δημιούργησες χρέη στην ομάδα;’ θα του απαντήσω πως είναι 20.000 ευρώ τα οποία θα τα πληρώσω εγώ και κανένας άλλος».

Πείτε πως τελικά δεν βρίσκεται κανένας να αγοράσει την ΚΑΕ. Τι κάνετε; Κατεβάζετε την ομάδα στην Α1 ή όχι;

«Το έχω πει και θα το ξαναπώ. Αν εγώ θέλω να κατεβάσω την ομάδα στην Α1 μπορώ να το κάνω. Δεν θέλω όμως. Θέλω να πουλήσω. Αν δεν βρεθεί λοιπόν κάποιος η ομάδα θα πάει στη Β’ Εθνική. Αν και μαθαίνω πως ούτε στη Β’ Εθνική θα μπορέσει να σταθεί η ομάδα, διότι το ποσό που απαιτείται δεν μπορεί να το δώσει ο Ερασιτέχνης».

Θυμίζουμε πως ο υποβιβασμός στη Β’ Εθνική και όχι στην Α2, μετά από απόφαση της ΕΟΚ, συνεπάγεται και διάλυση της ΚΑΕ, αφού όποια ομάδα αγωνίζεται σε αυτή την κατηγορία το κάνει με τη μορφή ερασιτεχνικού σωματείου.

Αρα τι θα κάνετε; Θα αφήσετε την ομάδα να πέσει;

«Αυτό θα το αποφασίσω την 1η Σεπτεμβρίου. Αν και πιστεύω πως όποιος αγαπάει πραγματικά τον Πανιώνιο θα βοηθήσει. Είτε είναι ένας, είτε πολλοί Πανιώνιοι».

Κλείνοντας, ρωτήσαμε τον Γιώργο Χριστοδουλόπουλο και για τις αντιδράσεις του κόσμου προς το πρόσωπό του μέσω ανακοινώσεων από τους Πάνθηρες και τη Λέσχη Φίλων:

«Να πω πως τα παιδιά από τη Λέσχη Φίλων ερχόντουσαν στο γήπεδο και στήριζαν την ομάδα. Τώρα για τους Πάνθηρες να ξεκαθαρίσω πως εγώ δεν έχω πρόβλημα μαζί τους. Αυτοί έχουν με εμένα».

*Τόσο για την κατασκευαστική εταιρία όσο και για τον επιχειρηματία στο χώρο εστίασης ο κ. Χριστοδουλόπουλος δεν θέλησε να αναφέρει τα ονόματά τους διότι του το είχαν ζητήσει η ίδιοι.

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια