Κοινωνία

Χωρίς Πάσχα στο χωριό και φέτος-Συζητείται πρόταση επανεκκίνησης εστίασης από 4 Μαϊου

Εις βάθος διαλογική συζήτηση σχετικά με τις πραγματικές δυνατότητες να επανεκκινήσει νωρίτερα η λειτουργία της εστίασηςαλλά μόνον σε εξωτερικούς χώρους, διεξάγεται αυτή τη στιγμή, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής συζητείται ήδη πρόταση για την επανεκκίνηση της λειτουργίας της εστίασης από τις 4 Μαϊου και μόνο με τραπεζάκια σε εξωτερικούς χώρους. Η πρόταση, πάντως, δεν βρίσκει τη συναίνεση του συνόλου των μελών της Επιτροπής και όλα δείχνουν ότι για το θέμα θα υπάρξει σχετική ψηφοφορία.

 Επίσης, η πλειοψηφία των ειδικών φέρεται να τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης μετακινήσεων εκτός νομού για το Πάσχα.
Όπως όλα δείχνουν το σενάριο για Πάσχα στο χωριό θεωρείται σχεδόν αδύνατο. Αυτό μάλιστα επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με την ίδια η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα.

 Αναμένεται ωστόσο πολύ σύντομα να γίνει γνωστό στους πολίτες το σχέδιο της κυβέρνησης. Μάλιστα εκτός από τις ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν τις ημέρες του Πάσχα, από την κυβέρνηση θα επαναλάβουν το πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαστούν οι πολίτες, καθώς θα συμβάλει στο άνοιγμα της οικονομίας.

 Είναι βέβαιο σχεδόν ότι και φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο σπίτι, με την διαφορά ότι φέτος  οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για την Ανάσταση, που θα τελεστεί νωρίτερα, στις 21.00 του Μεγάλου Σαββάτου.

 Αρμόδιοι παράγοντες τονίζουν ότι «δεν αξίζει να θυσιάσουμε την επιστροφή στην κανονικότητα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι, για τέσσερις μέρες στο χωριό».

 πως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος σε ό,τι αφορά το πασχαλινό τραπέζι, στα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα αναφέρεται πως στο ίδιο σπίτι θα μπορούν να βρεθούν έως και δύο οικογένειες.

πηγή www.parapolitika.gr

 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια