Αθλητικά

Χάλκινος ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Τόκιο!

Με ένα μετάλλιο στις αποσκευές του από δεύτερη συνεχόμενη Ολυμπιάδα θα επιστρέψει ο Νεοσμυρνιώτης Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος πήρε την τρίτη θέση στον τελικό των κρίκων και κατέκτησε το χάλκινο, πέντε χρόνια μετά το χρυσό που είχε κερδίσει στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Ο 31χρονος αθλητής έκανε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα πάνω στους κρίκους, ωστόσο ένα μικρό βήμα στο φινάλε ήταν αυτό που του στέρησε την ευκαιρία να ανέβει ακόμη ψηλότερα στο βάθρο. Ο Πετρούνιας συγκέντρωσε συνολικά 15.200 πόντους, ενώ το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο πήγαν σε δυο Κινέζους, τον Γιανγκ Λιου (15.500) και Χάο Γιόου (15.300). 

Ασφαλώς πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για τον αθλητή μας, αν αναλογιστεί κανείς τις δυσκολίες που πέρασε τον τελευταίο καιρό με την επέμβαση στον ώμο και τον αγώνα που έδωσε για την επιστροφή του στο υψηλότερο επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν συνολικά το 39ο μετάλλιο για τον Πετρούνια σε μεγάλες διοργανώσεις από το 2009 έως σήμερα, ενώ έγινε ο δεύτερος Έλληνας μετά τον Δημοσθένη Ταμπάκο (χρυσό, ασημένιο) με δύο μετάλλια στους κρίκους σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την ίδια μέρα, ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε το χρυσό στο άλμα εις μήκος και τα δυο μετάλλια αυτά έρχονται να προστεθούν στο χρυσό του Στέφανου Ντούσκου στην κωπηλασία.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριές μας που μας κάνουν περήφανους με τις προσπάθειές τους στους Ολυμπιακούς του Τόκιο!

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια