Εκλογικά

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023- Ευγενία Ταράνη: “Να λυθεί το πρόβλημα στάθμευσης των οχημάτων και της διέλευσης των πεζών στη Ν. Σμύρνη"

Η δικηγόρος Ευγενία Ταράνη διεκδικεί για δεύτερη φορά θέση στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Σμύρνης, με τον συνδυασμό “Ζούμε Νέα Σμύρνη” του Γιώργου Κρικρή. Μίλησε στο athenea.gr για αυτά που την ενοχλούν στην πόλη και θα ήθελε να αλλάξει, για το πώς ονειρεύεται να γίνει η Νέα Σμύρνη, αλλά και για όσα της μεταφέρουν οι συμπολίτες της στις συζητήσεις τους.

ΕΛΕΑΝΑ ΚΟΛΟΒΟΥ

Το 2019 είχατε θέσει υποψηφιότητα ως δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη, και τον Οκτώβριο κατεβαίνετε με τον συνδυασμό “Ζούμε Νέα Σμύρνη” του Γιώργου Κρικρή. Μας εξηγείτε τους λόγους για τους οποίους θέτετε εκ νέου υποψηφιότητα;

Για μένα η ενασχόληση με τα κοινά στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης καθρεφτίζει την επιθυμία μου, ήδη από μικρή ηλικία, να συμβάλω στην εξέλιξη και την πρόοδο της πόλης. Η επιθυμία αυτή είναι αέναη. Το 2019, είχα την τιμή να δεχθώ πρόταση από τον ίδιο τον κ. Τζουλάκη, ο οποίος πίστευε και πιστεύει ακράδαντα ότι μέσα από την φρεσκάδα, την ενέργεια και την δυναμική των νέων προσώπων στο πολιτικό σκηνικό, η Νέα Σμύρνη μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Με γνώμονα αυτό, σήμερα επιλέγω να κατέλθω στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 με τον συνδυασμό “Ζούμε Νέα Σμύρνη” και τον Γιώργο Κρικρή. Γνωρίζω τον Γιώργο πολλά χρόνια και είναι ο άνθρωπος που θέλω να στηρίξω και να πορευτώ μαζί του σ’ αυτή τη διαδρομή διότι φέρει όλα τα προσόντα ώστε να αναδειχθεί επάξια δήμαρχος.

Οι επιθυμίες, το όραμα και οι προτεραιότητες του για τον Δήμο καθώς και η άμεση κινητοποίηση του όποτε οι πολίτες τον χρειάζονται, η αμεσότητά του και το ειλικρινές ενδιαφέρον του για τους πολίτες σε συνδυασμό με την νεανική παρουσία του και την εμπειρία από την ενασχόληση του με τα κοινά σε νευραλγικές θέσεις του Δήμου με κάνουν να πιστεύω ακράδαντα ότι είναι το πρόσωπο που θα ήθελα να αναδειχθεί Δήμαρχος Νέας Σμύρνης.

Πείτε μας τρία πράγματα που σας ενοχλούν στην Νέα Σμύρνη και θα θέλατε να τα αλλάξετε, αν εκλεγείτε.

Η Νέα Σμύρνη αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα στην στάθμευση των αυτοκινήτων, το οποίο είναι το πρωταρχικό θέμα προς επίλυση στην περίπτωση εκλογής μου. Με μια μικρή βόλτα στο τετράγωνο διαπιστώνει εύκολα κανείς ότι πολλά αυτοκίνητα είναι παρκαρισμένα πάνω στα πεζοδρόμια, μπροστά σε κάδους σκουπιδιών και το χειρότερο πάνω σε διαβάσεις πεζών και ΑμεΑ.

Το πρόβλημα αυτό της στάθμευσης οδηγεί μοιραία στο δεύτερο ζήτημα, το οποίο θέτει στο επίκεντρο την αναδιαμόρφωση της πόλης, έτσι ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση και η μετακίνηση των πεζών, των ΑμεΑ και των γονέων που μεταφέρουν με καρότσι τα παιδάκια τους.

Τέλος, ζούμε στην εποχή της ταχύτατης ανάπτυξης της τεχνολογίας της πληροφορίας και των επικοινωνιών με λίγα λόγια είμαστε στην ψηφιακή εποχή. Η βασική παραδοχή είναι ότι η ψηφιακή πόλη αποτελεί καθοριστικό και αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης πόλης. Ο πολίτης θα πρέπει με άμεσο, εύκολο και λειτουργικό τρόπο να μπορεί να έχει πρόσβαση στην τοπική ιστορία, σε χρήσιμα τηλέφωνα και διευθύνσεις τοπικών αρχών, στα δρομολόγια τοπικών και αστικών συγκοινωνιών, στον τοπικό τύπο, στα δημόσια έργα στην πόλη, στον online αστικό σχεδιασμό, στις εμπορικές επιχειρήσεις, στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στα πολιτιστικά δρώμενα. Αντιστοίχως η ψηφιακή πόλη θα πρέπει να διαμορφωθεί έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των ΑμεΑ. Αυτός λοιπόν είναι ακόμα ένας στόχος μου για την Νέα Σμύρνη: η εναρμόνιση της πόλης μας με την τεχνολογική ανάπτυξη.

“Έχουμε άριστο υλικό στα χέρια μας. για να πλάσουμε μια Νέα Σμύρνη, όμορφη, “έξυπνη”, λειτουργική, ασφαλή και προσβάσιμη σε όλους, που θα καλύπτει την πλειοψηφία των αναγκών των πολιτών της που θα αποτελεί πόλη άξια προς μίμηση.”

Ποιο είναι το όραμά σας για τον δήμο;

Μένοντας στην Νέα Σμύρνη από τότε που γεννήθηκα, δεν την θεωρώ απλά μια πόλη, είναι το σπίτι μου, το καταφύγιο μου, το μέρος ηρεμίας και χαλάρωσης με μια βόλτα στην κεντρική πλατεία μας ή στα γύρω πάρκα μας. Θυμάμαι ότι από μικρό παιδί ήθελα να καταπιαστώ με τα κοινά της πόλης γιατί ήθελα να είμαι μέρος της ανάπτυξης της και να βοηθήσω ώστε η πλειοψηφία των συμπολιτών μου να είναι ικανοποιημένοι από την ποιότητα της ζωή τους εδώ. Πιστεύω ότι η πόλη μας έχει την δυναμική να γίνει μια πόλη – υπόδειγμα που όλοι θα ζήλευαν να ζουν Η γεωγραφική της θέση είναι ιδανική καθώς είναι κέντρο απόκεντρο και μια ανάσα από τη θάλασσα. Έτσι λοιπόν έχουμε άριστο υλικό στα χέρια μας. για να πλάσουμε μια Νέα Σμύρνη, όμορφη, “έξυπνη”, λειτουργική, ασφαλή και προσβάσιμη σε όλους, μια πόλη που θα καλύπτει την πλειοψηφία των αναγκών των πολιτών της που θα αποτελεί πόλη άξια προς μίμηση. Η αποφασιστικότητα, η όρεξη για δουλειά, η σωστή διαχείριση των πόρων από την επερχόμενη δημοτική αρχή σε συνδυασμό με την παιδεία και των σεβασμό μεταξύ των πολιτών είναι τα συστατικά που θα οδηγήσουν στην ανάδειξη της πόλης μας.

Συνομιλείτε με τους συμπολίτες σας; Ποια είναι τα ζητήματα που σας μεταφέρουν;

Όπως προείπα ως βέρα Νεοσμυρνιώττισα, οι ανάγκες μου και οι ανάγκες των συμπολιτών μου είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Ευρισκόμενη σε έναν σχεδόν καθημερινό διάλογο μαζί τους ακούω τις ανησυχίες τους και αφουγκράζομαι την ανάγκη τους για αλλαγή σε κάτι νέο. Αυτό που σήμερα λαμβάνω ως μήνυμα είναι ότι μεγάλοι και μικροί έχουν κουραστεί από την καθοδική πορεία της πόλης μας. Η αίσθηση μάλιστα που έχουν είναι ότι η πόλη ” είναι στον αυτόματο πιλότο”. Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια, αγανάκτηση και έλλειψη εμπιστοσύνης. Οι πολίτες είναι δύσπιστοι και εγώ προσωπικά το καταλαβαίνω εφόσον επί της ουσίας δεν υπάρχει πρόοδος στην πόλη παρά μόνο “λιμνάζοντα νερά”.

Χαρακτηριστικό παράπονο των πολιτών είναι το ζήτημα της στάθμευσης. ¨Δεν χωράμε να περάσουμε”, “πού να βάλουμε τ’ αυτοκίνητα, στο κεφάλι μας;” και άλλες τέτοιες κουβέντες είναι που ακούω συνεχώς. Επίσης, πληθώρα πολιτών νιώθει παραμελημένη, λέγοντας ότι η παρούσα δημοτική αρχή φροντίζει μόνο για το κέντρο της πόλης ενώ πολλές γειτονιές στην Άνω Νέα Σμύρνη και στην Κάτω έχουν πολλά θέματα προς διόρθωση. Η φροντίδα και προστασία των αδέσποτων είναι ένα ακόμα μεγάλο ζήτημα προς συζήτηση με πολίτες που είναι ευαισθητοποιημένοι σε αυτό τον τομέα και φυσικά ένα βασικό πρόβλημα που σταθερά απασχολεί οικογένειες με παιδιά είναι η πρόνοια του δήμου σχετικά με τις σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις. Ρεαλιστικά αντιλαμβάνομαι ότι τα ζητήματα δεν λύνονται από μια στιγμή στην άλλη, παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι σταδιακά και βήμα βήμα νέα πρόσωπα και νέες ιδέες στην διοίκηση του Δήμου μπορούν να μετατρέψουν την Νέα Σμύρνη σε πόλη προόδου, “έξυπνης” ανάπτυξης και πολιτισμού.

Πηγή από: https://athenea.gr/politiki/19395_avtodioikitikes-ekloges-2023-evgenia-tarani-na-lythei-to-provlima-stathmefsis-ton-ochimaton-kai-tis-dielefsis-ton-pezon-sti-n-smyrni.html
Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια