Αθλητικά

Αυγενάκης: "Μέσα στον Μάιο θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις"

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παραχώρησε συνέντευξη στο Mega και σε αυτήν επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα που έχουν διακοπεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τόνισε πως μέσα στον Μάιο αναμένεται οι αθλητές να επιστρέψουν στις προπονήσεις, ωστόσο υπογράμμισε πως θα είναι δύσκολο να ξαναδούμε σύντομα φιλάθλους στα γήπεδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Καταρχάς, θα περιμένουμε τις συμβουλές των ειδικών και με βάση τις οδηγίες τους θα ξεκινήσουμε σταδιακά, όπως θα γίνει και με όλη την κοινωνία και την αγορά, το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων έτσι ώστε να μπορέσουν αρχικά οι κορυφαίοι αθλητές μας που έχουν διακριθεί ή περιμένουν να διακριθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να μπουν σιγά σιγά στους χώρους προπόνησης. Για το σκοπό αυτό την Πέμπτη θα γίνει τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των αθλητικών ομοσπονδιών που είναι μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε συνεργασία με τον κ. Καπράλο.  Η μετάβαση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική τόσο για τους επαγγελματίες όσο και τους ερασιτέχνες αθλητές".

Στη συνέχεια τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων: "Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο για να αρνηθούμε, άλλωστε θα περάσουμε και μια διάταξη τις επόμενες ημέρες με την οποία θα μπορεί καθαρά και νόμιμα, να αποφασίσει κάθε ομοσπονδία σε συνεργασία με τη Λίγκα και με το σύνδεσμο επαγγελματιών παικτών της αν θα συνεχίσουν ή θα σταματήσουν το πρωτάθλημά τους.

Οι προπονήσεις ποδοσφαίρου εκτιμούμε ότι θα αρχίσουν εντός του Μαΐου. Είμαστε σε καλύτερη μοίρα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη, δεν θα τα χαλάσουμε στο τέλος. Το σίγουρο είναι ότι διοργανώσεις με φιλάθλους θα αργήσουμε να δούμε".

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια