Αθλητικά

Αθλητικός Σύλλογος Νέας Σμύρνης ''Λέοντες''. Από Καράτε έως .....Pilates

Στον Αθλητικό Σύλλογο Λέοντες βρέθηκε η κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr για να συναντήσει Νεοσμυρνιώτες και όχι μόνο που αθλούνται στα αθλήματα του καράτε, του αϊκίντο, του κραβ μαγκά και του πιλάτες.
Ο προπονητής καράτε Κώστας Παπαδόπουλος μίλησε στο www.nstv.gr για την ηλικία που θεωρείται ιδανική για να ξεκινήσει ένα παιδί καράτε και για τον τρόπο που τα παιδιά εισάγονται στην νοοτροπία του αθλήματος. Αναφέρθηκε στις ζώνες και στον τρόπο της κατηγοριοποίησης των παιδιών βάσει περισσότερο εμπειρίας παρά ηλικίας. Εξήγησε πως το καράτε είναι αμυντικό και όχι επιθετικό, εξαιρετικά επίκαιρο στη σημερινή εποχή με το πρόβλημα του bullying στα σχολεία. Εξήγησε πως η χρειάζεται συνεχόμενη προπόνηση για να μπορέσει ένας αθλητής να φτάσει στην επιθυμητή μαύρη ζώνη, γιατί πρόκειται για «αχάριστο άθλημα, το αφήνεις και σε αφήνει».
Οι μικροί αθλητές μοιράστηκαν την αγάπη τους για το άθλημα, μιλώντας για τα χρόνια που κάνουν καράτε. Ανάμεσά τους ο Σπύρος Τσαπάρας, κάτοχος μαύρης ζώνης, ο οποίος μίλησε για το λόγο που διάλεξε το άθλημα αυτό, τονίζοντας πως γυμνάζει τόσο το σώμα, όσο και την ψυχή, διαμορφώνοντας τον χαρακτήρα του.
Η Μαίρη Σαρή, δασκάλα πιλάτες, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το επιλέγουν οι αθλητές, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα άθλημα που μπορεί να κάνει και κάποιος με προβλήματα υγείας. Συμπυκνώνει διάφορα είδη γυμναστικής, καθώς και ασκήσεις ρυθμικής και μπαλέτου βοηθώντας στην ενδυνάμωση και στην ευλυγισία και στην καύση λίπους.
Τέλος, ο Πέτρος Τσαπάρας, γραμματέας του συλλόγου, μίλησε για τα χρόνια που υπάρχει ο σύλλογος, τα αθλήματα που προσφέρει και τις διακρίσεις των αθλητών. Τόνισε πως οι ηλικίες των αθλητών του συλλόγου ξεκινούν από τα 4 περίπου, ενώ ο μεγαλύτερος αθλητής είναι 62 ετών και αναφέρθηκε στο κοινωνικό έργο του συλλόγου το οποίο πραγματοποιείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Οι εγκαταστάσεις του αθλητικού συλλόγου Λέοντες βρίσκονται στην Πλαστήρα 116 και Πριήνης. 

Share this Post:

Συντάκτης Εριέλλα Χρυσού

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια