Εκλογικά

''ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ ΠΗΡΑΝ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ'' Άρθρο της Ζωής Ράπτη.

                                                  ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ ΠΗΡΑΝ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Της Ζωής Ράπτη , Δικηγόρου, Ll.m*

*Η Zωή Ράπτη είναι Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

«Να μην γίνεται πολιτική πάνω από τα πτώματα». Αυτή είναι μια προκάτ φράση που δεν έπαψαν να επαναλαμβάνουν από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας μέχρι και τώρα όσοι είναι συνδεδεμένοι –με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- με την κυβέρνηση.

Αυτή η φράση είναι άστοχη και άσχετη με την πραγματικότητα. Η πολιτική δεν διακόπτεται. Η συντεταγμένη λειτουργία της πολιτείας δεν είναι τίποτε άλλο παρά αδιάκοπη, εφαρμοσμένη πολιτική.

Η προπαγανδιστική μηχανή της κυβέρνησης ταυτίζει τη λέξη και την έννοια της πολιτικής με την μικροπολιτική εκμετάλλευση. Η ίδια θέλει σιωπές, ένοχη ανοχή, και απουσία αντιλόγου την ώρα που βγαίνουν στην επιφάνεια όλα τα σφάλματα, η αδαημοσύνη, οι αστοχίες και,εν γένει, η ακαταλληλότητά της.

Η Νέα Δημοκρατία, όπως το έχει αποδείξει από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής της μέχρι σήμερα ασχολείται με την πολιτική. Ο Πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις ξέσπασε η κρίση των πυρκαγιών ασχολήθηκε με τα σημαντικά πολιτικά θέματα, τις εθνικές προτεραιότητες: την παρουσία στον τόπο της δοκιμασίας, την κινητοποίηση του μηχανισμού και των εθελοντών του κόμματος  για την αρωγή των κατοίκων για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών, την ενημέρωση από τους ίδιους τους πυροπαθείς για όλα όσα υπέστησαν. Η Νέα Δημοκρατία δεν κραύγασε, δεν προσπάθησε να συγκαλύψει ευθύνες, δεν έκανε δίκη προθέσεων, δεν «εκμεταλλεύτηκε» την τραγική συγκυρία για να πλήξει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Όλα θα γίνουν όπως και όταν πρέπει. Στο τελευταίο, δυστυχώς, η συγκυβέρνηση τα καταφέρνει άψογα, δίχως να την «βοηθήσει» κάποιος.Η Νέα Δημοκρατία με τις προτάσεις της , τόσο στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από το οποίο – σε συνεννόηση με τον κ.Τσίπρα- ζήτησε αρωγή για τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, όσο και με το αίτημά της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στήριξη της χώρας μας, απέδειξε ότι πρώτο και κύριο μέλημά της , είναι η αντιμετώπιση των ελλείψεων σε υποδομές και μέσα .

Στον αντίποδα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέδειξε με την ανεκδιήγητη στάση της ότι ακολουθεί όλα τα βήματα που οδηγούν στην άβυσσο – συμπαρασύροντας στον γκρεμό ολόκληρη την κοινωνία.

Υπουργοί, βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης απλά….. απείχαν. Ήταν επιδεικτική η απουσία τους από τις πυρόπληκτες περιοχές. Μόνο ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε στο Μάτι για να ρίξει τις ευθύνες στους νεκρούς και τους επιζώντες πυρόπληκτους για όσα υπέστησαν. Κι ακολούθησε, με καθυστέρηση εβδομάδος, ο κ. Τσίπρας. Πήγε απροειδοποίητα, στη «ζούλα» που λέει κι ο λαός, συνοδευόμενος από κομματικά στελέχη που παρουσιάστηκαν σαν… «περίοικοι». Ήταν μια αληθινά αξιοθρήνητη εμφάνιση από τον χειρότερο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης.

Το ίδιο αξιοθρήνητη ήταν και η αυτάρεσκη εμφάνιση των επιτελών, που μπορεί να μην κρύφτηκαν πίσω από την κουρτίνα του γραφείου τους αλλά ανερυθρίαστα δήλωσαν ότι «αισθάνονται περήφανοι» , «ότι δεν έκαναν κάποιο λάθος» και ότι αν τα γεγονότα επαναλαμβάνονταν « θα έκαναν και πάλι τα ίδια». Όμως οι μνήμες όσων εγκλωβίστηκαν στην Αργυρή Ακτή στο Μάτι αλλά και σε άλλα σημεία του τόπου της τραγωδίας και περίμεναν ματαίως για βοήθεια, ξεπερνούν τα φτηνά κόλπα,  της «επικοινωνιακής» ομάδας του Μεγάρου Μαξίμου.

Αποδεικνύεται τελικά ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν νοιάζονται για τους πολίτες παρά μόνο για τη διαιώνιση της εξουσίας τους.

 

 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια