Πολιτιστικά

''Αrt news Good News'' με τις Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου

γράφει η Ελπίδα Μηναδάκη
Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου! Οι Ελληνίδες  που κατέκτησαν την Ευρώπη με το μπουζούκι τους!
Στην διαδικτυακή εκπομπή του  WEBTv radio της Νέας Σμύρνης και στην καλλιτεχνική εκπομπή ‘’Art News Good News’’ φιλοξενήθηκαν οι ελληνίδες μουσικοί Αρετή και η Ιωάννα Σπανομάρκου
Όταν τις συναντάς, δεν σου περνάει από το μυαλό, ότι δύο αδελφές, ηλικίας κάτω από 30 ετών, εντυπωσιακά χαμηλών τόνων, έχουν καταφέρει να φέρουν τα πάνω-κάτω στην ελληνική μουσική και να γράψουν μουσική και στίχους για συρτάκι,όπως το «Αμέθυστος», το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα top 10 όλων των εποχών, «μεθώντας» όλο τον κόσμο απ’ άκρη σε άκρη της γης. Κι ακόμα, να «ντύσουν» με τη μουσική τους ταSoundtracks δύο ταινιών.Μια μικρού μήκους, η οποία στάθηκε η αφορμήγια να ταξιδέψουν μέχρι το Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου και μία μεγάλου μήκους, η οποία ετοιμάζεται να παιχτεί στις ελληνικές αίθουσες πολύ σύντομα.
Αξίζει να αναφέρουμε και την περσινή τους  διεθνή διάκριση για την ελληνική μουσική με το τραγούδι «Οι νεραντζιές ανθίζουν» που είχε ερμηνεύσει  η Αρετή Κετιμέ, όπου οι εξαιρετικές μουσικοσυνθέτριες προκρίθηκαν στον ημιτελικό του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Μουσικής Σύνθεσης με ελληνικό στίχο και μπουζούκι, κάνοντας μας διπλά υπερήφανους, εφόσον το συγκεκριμένο τραγούδι ξεχώρισε μεταξύ 18.000 συμμετοχών στοInternational Songwriting Competition.
Τραγούδια όπως το «Εδώ Λαός», «Ποντικότρυπα», «Κύριος του Εαυτού μου», «Ήλιος μου Αληθινός», «Βράζουν τα μέσα μου» και πολλά ακόμη, αποτυπώνουν την σύγχρονη πραγματικότητα  και περιλαμβάνονται στον καινούριο πολιτικό τους δίσκο με τίτλο: «Ελλάς, πολιτική κρατούμενη». Ένας δίσκος ιδιαίτερος, αφού μέσα από πρωτότυπες λαϊκές και ρεμπέτικες μελωδίες θίγονται σύγχρονα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα!Τα τραγούδια συνοδεύονται από εξαιρετικές αφηγήσεις από τον Γιάννη Σταματίου με την υπογραφή των μουσικοσυνθετριών που ‘ντύνουν’ μοναδικά τα κομμάτια. Για άλλη μια φορά, η μουσική τους πέρασε τα σύνοραστον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μουσικής Σύνθεσης 2015, που έλαβε χώρα στο Nashville στις ΗΠΑ, με δύο τραγούδια απο το νεο τους δίσκο, το «Βαρέθηκα την Παραπληροφόρηση» και το συρτάκι "Πληθώρα", τα οποία πέρασαν στη φάση των ημιτελικών, ξεχωρίζοντας ανάμεσα από 18.500 συμμετοχές.
Μέσα στο Μάη, οι νεαρές μουσικοσυνθέτριες ετοιμάζονται να παρουσιάσουν το νέο τους δίσκο από την FMRecords που στηρίζει κάθε τους βήμα, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν ακόμα δισκογραφικές εταιρίες που αναγνωρίζουν τα ταλέντα και πάνε κόντρα στο σύστημα. Το σίγουρο είναι ότι είναι σπάνιο να βλέπει κανείς, δύο νέες μουσικοσυνθέτριες να αγαπούν το ρεμπέτικο, να διακρίνονται διεθνώςκαι παρά το νεαρό της ηλικίας τους, να διατηρούν την σεμνότητα, την αισιοδοξία και την πίστη τους για ένα καλύτερο μέλλον. Ανά περιόδους, οι αδελφές Σπανομάρκου πραγματοποιούν συναυλίες με εξαιρετικούς μουσικούς, σολίστες και ερμηνευτές που τις ακολουθούν πιστά, μαζί με τους φανατικούς οπαδούς τους. Κάτι που αποτελεί την ζωντανή απόδειξη ότι, ακόμα και στην κρίση, κάποιες αξίες, παραμένουν αναλλοίωτες. Γιατί υπάρχουν ταλαντούχα νέα παιδιά που θέλουν και κάνουν τη διαφορά σε πείσμα των καιρών!

Share this Post:

Συντάκτης Ελπίδα Μηναδάκη

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια