Πολιτιστικά

''Art news good news'' με την ηθοποιό Ασπασία Κοκόση

γράφει η Ελπίδα Μηναδάκη
Ασπασία Κοκόση. Μια ηθοποιός που κάνει τα... ‘fucking impossible’ να    μοιάζουν possible!
 
«Fucking Impossible» είναι το θεατρικό-stand up comedy που παίζει και υπογράφει η ταλαντούχα ηθοποιός Ασπασία Κοκόση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά! Μια ηθοποιός με ταμπεραμέντο που μπορεί εύκολα να μεταμορφώνεται, είτε αφορά σε δραματικό, κωμικό ρόλο ή ένα απλό διαφημιστικό.
Εκτός από τη συμμετοχή της σε επιτυχημένες σειρές όπως,  οι «Γοργόνες», «Λατρεμένοι μου γείτονες», «1 μήνας και κάτι», «Η πολυκατοικία», «Οι θανάσιμες Πεθερές», έχει επίσης παίξει σε κινηματογραφικές παραγωγές όπως, «Ο διαχειριστής» του Περικλή Χούρσογλου, «Ο μαγικός καθρέφτης» του Χρήστου Δήμα που είναι και η πρώτη 3D ταινία για τα ελληνικά δεδομένα, κ.ά. Το θέατρο όμως είναι η μεγάλη της αγάπη, όπως η ίδια παραδέχεται!
Από την πρώτη στιγμή σε κερδίζει με την απλότητά της, το χιούμορ της και το πηγαίο της γέλιο, μεταδίδοντάς σου μια ‘πολύχρωμη’ αισιοδοξία που σε πείθει ότι όλα θα πάνε τέλεια! Δεν κάνει εκπτώσεις στη δουλειά της και παρά τις δυσκολίες του επαγγέλματος δεν φαντάζεται τον εαυτό της σε τίποτα άλλο. Το υπηρετεί με όλα της τα εκφραστικά μέσα, αλλά τολμάει και να αρνείται δουλειές, όταν κάτι δεν «κολλάει» στο ήθος και τον χαρακτήρα της. Παραδέχεται ότι η δουλειά του ηθοποιού έχει ιδιορρυθμίες, χρειάζεται γερό στομάχι, αλλά ταυτόχρονα, είναι ένα πολύτιμο είδος δωρεάν... ψυχοθεραπείας.
Αγαπάει τη ζωή και τους ανθρώπους και πιστεύει στις δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες. Παραμένει ρομαντική όσο κι αν οι σχέσεις αλλάζουν κι αυτό άλλωστε, το μαρτυράει το γεγονός ότι είναι με τον ίδιο σύντροφο πολλά χρόνια. Αφοπλιστικά ειλικρινής και έτοιμη να απαντήσει σε ό,τι ερωτηθεί, δηλώνει ότι έχει φίλους από τον χώρο, δεν της αρέσει η δημοσιότητα, είναι της... τελευταίας στιγμής και νιώθει κατά βάθος ένα μικρό, σκανταλιάρικο παιδί. Τι κι αν έχει αρχίσει να χτυπάει το βιολογικό της ρολόι! Το ακούει και αφήνει τον χρόνο να ωριμάσει το παιδί που κρύβει μέσα της για να είναι έτοιμη να αγκαλιάσει αυτό που θα έρθει!
Στη θεατρική παράσταση Fucking Impossible, το οποίο ουσιαστικά είναι ένα μείγμα από bar theatre, stand up comedy εμπλουτισμένο με αληθινές ιστορίες, αναμοχλεύει τις σχέσεις, ξεκινώντας από τους πρωτόπλαστους και φτάνοντας στο σήμερα! Γιατί τελικά, όσο υπάρχουν άνθρωποι, ανεξαρτήτως εποχών, θα συνεχίζουν να μοιράζονται τα ίδια πάθη, λάθη, αδυναμίες, συναισθήματα κι αυτό είναι που κάνει το θέμα, ανεξάντλητο και διαχρονικό. Με όχημα το χιούμορ, μαζί με τον συμπρωταγωνιστή της, Σταύρο Νικολαϊδη, μας μεταφέρουν στον ενδιαφέρον κόσμο των σχέσεων που λίγο- πολύ, όλοι ταυτίζονται με κάποια από τις ιστορίες!
Η εποχή του facebook δεν την εκφράζει καθόλου γιατί είναι παραδοσιακή. Την απογοητεύει το γεγονός ότι τα νέα παιδιά έχουν χάσει την τόλμη και τον αυθορμητισμό τους και προτιμούν να κρύβονται πίσω από μία οθόνη αντί να τρέξουν να αρπάξουν τη ζωή εκεί έξω!
Τέλος, εξομολογείται ότι αν ήταν η τελευταία μέρα της ζωής, το μόνο που θα ήθελε είναι να γελάσει πολύ, να κάνει έρωτα, να απολαύσει τους αγαπημένους της ανθρώπους και μετά, θα έφευγε απόλυτα πλήρης!
 
Της ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίζει να είναι fucking αυθεντική και να μοιράζει απλόχερα θετική ενέργεια! Γιατί έχει να δώσει πολύ ακόμα!

Share this Post:

Συντάκτης Ελπίδα Μηναδάκη

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια