Αθλητικά

Αποσύρθηκε και επίσημα από τη Basket League ο Πανιώνιος

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Πανιώνιος, Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, ενημέρωσε και επίσημα τον ΕΣΑΚΕ στην τελευταία τηλεδιάσκεψη πως αποσύρει την ομάδα από το πρωτάθλημα της Basket League.

Πρόκειται για κάτι που περιμέναμε, από τη στιγμή που εκείνος είχε δηλώσει πως οι διαπραγματεύσεις με τον υποψήφιο επενδυτή ναυάγησαν και ο ίδιος δεν προτίθεται να συνεχίσει να τρέχει την ομάδα. Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ φάνηκε να πετάει το "μπαλάκι" στην ΕΕΑ, σε μια προσπάθεια προφανώς να κερδηθεί χρόνος μήπως και τελευταία στιγμή κάποιος αναλάβει να τρέξει τον Πανιώνιο έστω και με το μικρότερο δυνατό μπάτζετ, όμως σήμερα (1/10) φαίνεται να μπήκαν οι τίτλοι τέλους στην παρουσία του Ιστορικού στη Basket League, με τη συμμετοχή στην ΕΣΚΑΝΑ δυστυχώς να είναι το επικρατέστερο σενάριο.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Basket League, αυτό τελικά θα διεξαχθεί με 12 ομάδες, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να γίνει εκ νέου κλήρωση, σχεδόν μία εβδομάδα πριν την προγραμματισμένη έναρξή του!

Αναλυτικά η δήλωση Χριστοδουλόπουλου:

«Κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του ΕΣΑΚΕ, ενημέρωσα επίσημα τον Πρόεδρο κο. Γαλατσόπουλο και τις υπόλοιπες ομάδες, ότι ο Πανιώνιος δε θα συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Basket League.

Όπως ανέφερα και στην δήλωσή μου στον ΕΣΑΚΕ, ο μοναδικός λόγος που δεν απέσυρα την ομάδα αμέσως μετά το ναυάγιο της συμφωνίας με υποψήφιο επενδυτή την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, ήταν ότι μου ζητήθηκε από ανθρώπους του Πανιωνίου να τους δώσω ένα περιθώριο μερικών ημερών μήπως καταφέρουν να βρουν μια λύση ώστε ο Πανιώνιος να αγωνιστεί κανονικά στην BasketLeague. Στο σενάριο αυτό, θα παραχωρούσα τις μετοχές και την διοίκηση της ΚΑΕ σε Πανιώνιους και η ομάδα θα έτρεχε με έσοδα-έξοδα, έτσι ώστε ακόμα και εάν τελικά υποβιβαζόταν αγωνιστικά στην Α2 Εθνική Κατηγορία, θα απέφευγε την ταλαιπωρία της ΕΣΚΑΝΑ.

Δυστυχώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τους και παρά το κλίμα συσπείρωσης που -θα έπρεπε να- υπάρχει αυτή τη στιγμή, δεν κατάφεραν να βρουν τους απαραίτητους ανθρώπους που θα στήριζαν μια τέτοια προσπάθεια, αλλά ούτε καν τα ελάχιστα χρήματα που ένα τέτοιο εγχείρημα θα χρειαζόταν για να ξεκινήσει. Μοιραία, σήμερα, λίγες μόνο ώρες προτού η ΕΕΑ απορρίψει τον φάκελο αδειοδότησης του Πανιωνίου, απέσυρα επίσημα την ομάδα από το επόμενο πρωτάθλημα της BasketLeague, προκειμένου να μην καθυστερήσω περαιτέρω τις απαραίτητες διαδικασίες για την έναρξή του.

Εντός της ημέρας, θα έχω επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη κο. Μισαηλίδη για την επόμενη ημέρα του Πανιωνίου.»

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια