Πολιτιστικά

Απόλυτα επιτυχημένη η μουσική βραδιά της ομάδας «Αυτισμός και Κανναβιδιόλη - Επιληψίες και νευρολογικές παθήσεις παιδιών»

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Η ομάδα «Αυτισμός και κανναβιδιόλη, γονείς και ασθενείς χρόνιων και αυτοάνοσων παθήσεων» διοργάνωσε συναυλία στο Άλσος της Νέας Σμύρνης. Οι καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους με τον τρόπο αυτό στις μάχες που δίνουν οι ασθενείς και οι οικογένειές τους.

Η Μαριαλένα Αγγελίδου, εφέτης και αντιπρόεδρος του συλλόγου «Ποιότητα Ζωής», άνοιξε την εκδήλωση με σύντομη ομιλία σχετικά με το πρόσφατο νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για τη συνταγογράφηση της κάνναβης σε ασθενείς με συγκεκριμένες παθήσεις, όταν είτε δεν υπάρχει εναλλακτική θεραπεία, είτε, εάν υπάρχει, δεν φέρνει αποτέλεσμα.

Μιλώντας στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr, η Μαριαλένα Αγγελίδου τόνισε πως το νομοσχέδιο αυτό είναι το πρώτο βήμα καθώς πρέπει να ακολουθήσει ο σχετικός νόμος που θα δημιουργεί το σχετικό πλαίσιο ελέγχου, όμως θεώρησε πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα που έχει χαροποιήσει τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Η χρήση της κάνναβης, τόνισε, επιτρέπεται για ιατρικούς λόγους σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ, ενώ πολλοί γιατροί της κλασσικής ιατρικής «αγκαλιάζουν τα αποτελέσματα».

Ο ερμηνευτής και μουσικός Γιάννης Σκαμνάκης, μιλώντας εκ μέρος και των συναδέλφων του Μανώλη Σφακιανάκη και Διογένη Παπαδάκη, δήλωσε πως «η μουσική πρέπει να είναι κοντά στους ανθρώπους και ήταν για εμάς μια μεγάλη ευκαιρία να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας», ενώ αναφερόμενος στην κρητική μουσική και τραγούδια που παρουσίασαν εξήγησε πως, καθώς είναι και οι τρεις Κρητικοί, πάντα προσπαθούν να φέρνουν την παράδοση της Κρήτης στην Αθήνα.

Ο ερμηνευτής Νίκος Βασιλικός αναφέρθηκε στην επιτυχία της βραδιάς και το σκοπό τον οποίο στήριξαν οι καλλιτέχνες και ο κόσμος που παραβρέθηκε, συμπληρώνοντας πως πάντα προσπαθούν να βρίσκονται κοντά σε κοινωνικούς σκοπούς και ομάδες που χρειάζονται τη στήριξή τους.

Η Ζήνα Λιακάκου, μία από τους διοργανωτές της εκδήλωσης και μέλος της ομάδας «Αυτισμός και κανναβιδιόλη, γονείς και ασθενείς χρόνιων και αυτοάνοσων παθήσεων», μίλησε για την επιτυχία της βραδιάς που δεν ήταν μόνο οι πολυάριθμοι παραβρισκόμενοι, αλλά και πολλοί που τους ενδιέφερε το θέμα και μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή με την ομάδα. Αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο το οποίο, όπως τόνισε, θα δώσει σε πολλούς ασθενείς με σοβαρότατες παθήσεις τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την εναλλακτική θεραπεία και να δουν αποτελέσματα που τα χημικά φάρμακα δεν μπόρεσαν να τους δώσουν.

 

Gallery

Share this Post:

Συντάκτης Εριέλλα Χρυσού

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια