Αθλητικά

Απολογισμός του τμήματος σκάκι του Πανιωνίου από την Α' Εθνική

Τον δικό τους απολογισμό από την παρουσία του του Ιστορικού στην Α' Εθνική έκαναν οι άνθρωποι του τμήματος σκάκι της ομάδας, μέσω ανάρτησης στη σελίδα του τμήματος στο facebook.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανάρτηση:

"Δύσκολα να συμπυκνώσεις σε τόσο λίγο χώρο τόσες πολλές πληροφορίες. Θα ξεκινήσω γι αυτό από τον 5 γύρο και την ήττα μας από τις Συκεές Νεάπολης. Με το αποτέλεσμα αυτό πήγαμε στην αναμέτρηση του 6ου γύρου με 4β. και στην 20η θέση με αντίπαλο τον συμπαθή ΟΦΗ πού είχε μάλιστα 5β.σε έναν αγώνα για την κατηγορία. Η νίκη μας έφερε ανακούφιση και άνοιξε τον δρόμο για ένα θετικό φινάλε. Στον 7ο γύρο αντιμετωπίσαμε την Ευβοική σε ένα αμφίρροπο αγώνα όπου και οι αντίπαλοι μας ήθελαν θετικό αποτέλεσμα για την παραμονή τους. Η οριακή μας νίκη με 5.5-4.5 τελικά μας έστειλε όπως αναμενόταν ψηλά στην βαθμολογία με 8β. ισοβαθμώντας στην 9η θέση και λόγω κριτηρίων τελικά στην 11η. Αξιοσημείωτο ότι τόσο ο ΟΦΗ όσο και η Ευβοική που μας αντιμετώπισαν τελικά υποβιβάστηκαν.
Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις μας η πολύ καλή εμφάνιση με τον ΣΟ Καβάλας συνοδεύτηκε από το ατυχή οριακή ήττα μας με τον Γαλαξία Θεσσαλονίκης. 
Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει το τέλος καλό όλα καλά ενώ πάντα προκύπτουν σημαντικά συμπεράσματα. 
Ο Ιστορικός βρίσκεται για μια δεκαετία χωρίς διακοπή σε αυτή την κατηγορία και ανάμεσα στις πιο αξιόμαχες ομάδες.
Ότι χτίζεται για πάρα πολλά χρόνια αρκεί πολύ λίγος χρόνος για να διαλυθεί... να υπενθυμίσω ότι αγωνιζόμαστε από το 2018 στο Πανελλήνιο Ομαδικό Παίδων-Κορασίδων και θα είμαστε εκεί και το 2019!.
Όλοι οι σκακιστές μας από τον πρώτη μέχρι την τελευταία σκακιέρα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στο μερίδιο που τους αντιστοιχεί και τους αποδίδουμε τα εύσημα και τα συγχαρητήρια όπως και στους γονείς και τους προπονητές μας.
Όμως θα κάνω την εξαίρεση να αναφερθώ στον Νικόλα Σπυράτο που αφού αγωνίστηκε 9 δύσκολους ανταγωνιστικούς γύρους στα Ατομικά συνέχισε να υπερβάλει τις δυνάμεις του αγωνιζόμενος 

με επιτυχία και στο Πρωτάθλημα. Δεν αναφέρομαι όμως στα αποτελέσματα γιατί αυτά από μόνα τους είναι "κούφιος" αέρας. Μιλάω για την στάση του και την συμπεριφορά του σε καθοριστικό σημείο του Πρωταθλήματος που τελικά δίνει αξία στον ίδιο και σε όλους εμάς.

Καλή εβδομάδα".

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια