Κοινωνία

Απάντηση 'σφραγίδα' του Εντεταλμένου Παιδείας Συρίγου στην Ενωση Συλλόγων Γονέων

Είναι πολύ δύσκολο να απαντήσει κανείς μερικές φορές σε 8 ερωτήματα που αφορούν σχολικές δραστηριότητες στην Νέα Σμύρνη. Ισως γενικά να είναι και χρονοβόρο. Ακου 8 ερωτήματα και μάλιστα ως ''ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ''. Που ακούστηκε ο "άλλος" να έχει για τα παιδιά της πόλης τόσες ερωτήσεις; Ισως έτσι να λειτούργησε και ο τέως Αντιδήμαρχος Παιδείας και σημερινός Εντεταλμένος Πολύδωρος Συρίγος.Ισως να μην είχε χρόνο ή ίσως και να μην είχε απαντήσεις;;

Μετά λοιπόν την κατάργηση της συγκεκριμένης Αντιδημαρχίας Παιδείας, ίσως να καταργούνται σιγά σιγά και οι τεκμηριωμένες απαντήσεις , ή ίσως να έχει κυκλοφορήσει μια νέα σφραγίδα που άμα της αλλάξεις 3 - 4 λέξεις, την ''πατάς'' και απαντάς σε όλους άμεσα και γρήγορα;;

Δείτε λοιπόν την απάντηση του Συρίγου στις 8 διαφορετικές ερωτήσεις, όπως αυτή μας έχει αποσταλλεί από την συγκεκριμένη Ενωση.(Τα 2 δελτία τύπου έχουν αποσταλλεί από την Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Νέας Σμύρνης)

''Σε συνέχεια του από 17/10/2016 εγγράφου σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες  ενέργειες για την υλοποίηση των ΚΔΑΠ ενημερώνοντας κατάλληλα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Η υλοποίηση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόληση θα γίνει σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις και το ισχύων θεσμικό πλαίσιο χρήσης των σχολικών κτιρίων.
Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Νέας Σμύρνης είναι υποχρεωμένος να τηρήσει τους κανόνες ασφαλείας και συντήρησης των σχολικών κτιρίων.
Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία''.

Αλλάζεις τις λέξεις ΚΔΑΠ , την ημερομηνία και ΕΤΟΙΜΟ ΣΦΡΑΓΙΔΑ  το κείμενο ''για πάσαν νόσον''....... Αν ''σε τρώει'' η περιέργεια, αν και θα έπρεπε να καλύπτεσαι από την απάντηση για ''πάσαν νόσον'' , διάβασε τις ερωτήσεις

 

Οι εύλογες απορίες Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Νέας Σμύρνης όπως αυτές έχουν αποσταλλεί στον Υπεύθυνο ΚΔΑΠ Πολύδωρο Συρίγο.

ΘΕΜΑ :    «Υποβολή ερωτημάτων για τη λειτουργία των Κ.Δ.Α.Π.»

Κύριε Πρόεδρε,

                        ενόψει της έναρξης της λειτουργίας του Κ.Δ.Α.Π. στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, θέτουμε υπόψη σας ότι γινόμαστε αποδέκτες ερωτημάτων από συλλόγους – μέλη της Ενωσης, αλλά και μεμονωμένα από γονείς, ωφελούμενους του προγράμματος, που ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν για το είδος των  δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν, το χρόνο έναρξης και τους χώρους που θα χρησιμοποιηθούν, το ωρολόγιο πρόγραμμα λειτουργίας και άλλα πρακτικά ζητήματα που άπτονται του οικογενειακού προγραμματισμού.

Η Ενωσή μας θεωρεί χρήσιμη τη λειτουργία του προγράμματος, το οποίο με την κατάλληλη οργάνωση, θα ωφελήσει οικογένειες και μαθητές που κάθε χρόνο ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν δραστηριότητες που δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα λειτουργίας του σχολείου, απαλλαγμένοι από το κόστος που συνεπάγεται η ένταξή τους σ’ αυτές, επιβαρύνοντας άμεσα τον οικογενειακό προϋπολογισμό.Για τους ανωτέρω λόγους, παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ενημέρωση των συλλόγων και των εκπροσώπων μας, πιο συγκεκριμένα στα εξής ερωτήματα :

 

  1. Ποιος ο συγκεκριμένος χρόνος έναρξης των δραστηριοτήτων στα σχολεία;
  2. Ποιες δραστηριότητες θα υλοποιηθούν σε κάθε συγκρότημα;
  3. Ποιος ο αριθμός των παιδιών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κάθε σχολείου;
  4. Ποιοι θα είναι οι διδάσκοντες που έχουν επιλεγεί και με ποια κριτήρια;
  5. Αν έχει ληφθεί κάθε αναγκαία μέριμνα για την καθαριότητα, τη φύλαξη και την ασφάλεια των μαθητών και των σχολικών συγκροτημάτων που θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα;
  6. Αν έχουν ενημερωθεί οι Διευθύνσεις των σχολικών συγκροτημάτων καθώς και η Διεύθυνση Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης για την υλοποίησή του και
  7.  Αν η υλοποίηση του προγράμματος έρχεται σε αντίθεση με τα αιτήματα των συλλόγων γονέων, που έχουν υποβληθεί προς την Α’βάθμια Σχολική Επιτροπή, για την παραχώρηση χρήσης χώρων στα σχολικά συγκροτήματα που θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα.

Επειδή θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την ενημέρωση τόσο της Ενωσής μας όσο και των Συλλόγων στα παραπάνω ερωτήματα, αναμένουμε τις απαντήσεις σας, όντας βέβαιοι για την άμεση ανταπόκρισή σας.

 

                                                         Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  Θωμάς Γιαννιώτης                                                Αγγελική Λούγαρη - Λυμπεροπούλου

 

                                                                                                       

  

Σε συ

   

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                       

 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια