Δημοτικά

Απάντηση σε δημοσιεύματα περί ''γυναίκας που σκότωσε ένα αδέσποτο γατάκι στη Νέα Σμύρνη''

Απάντηση σχετικά με τα δημοσιεύματα  περί ''γυναίκας που σκότωσε ένα αδέσποτο γατάκι στη Νέα Σμύρνη'' λάβαμε και δημοσιεύουμε από την δικηγόρο υπεράσπισης της κυρίας που κατηγορείται για το θέμα.

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου μια ηλικιωμένη κυρία ετών 88, ενόσω περιποιούνταν τα φυτά του κήπου της σε ημιυπόγειο διαμέρισμα της Νέας Σμύρνης, όπου διαμένει από 50ετιας, δέχθηκε επίθεση από αδέσποτη γάτα της γειτονιάς όταν έπιασε στα χέρια της το μωρό γατάκι της θεωρώντας κατά λάθος, ότι επρόκειτο για σκουπίδι μέσα στην πυκνή βλάστηση.

Από την επίθεση προκλήθηκαν βαθιές πληγές στα δυο της χέρια, οι οποίες άρχισαν να αιμορραγούν ακατάσχετα, λόγω των ισχυρών αντιθρομβωτικών που λαμβάνει η γυναίκα για την αντιμετώπιση χρόνιας καρδιακής πάθησης. 

Στην προσπάθειά της να αμυνθεί,  η γυναίκα πέταξε από τα χέρια της τα εργαλεία του κήπου και προσπάθησε να σταματήσει την αιμορραγία . 

Ένοικος της πολυκατοικίας, η οποία είχε στο παρελθόν προστριβές μαζί της, ειδοποίησε δια του διαχειριστού την Άμεσο Δράση, με την καταγγελία ότι η κυρία είχε «σφάξει» δυο γατάκια.

Τα αστυνομικά όργανα της Άμεσης Δράσης που έφθασαν στον πίσω κήπο της πολυκατοικίας παρέλαβαν ένα ελαφρά (όπως προέκυψε) τραυματισμένο γατάκι για φροντίδα σε κτηνίατρο ενώ άφησαν την ηλικιωμένη κυρία χωρίς την παραμικρή περίθαλψη, με την παραγγελία να την οδηγήσει στο αστυνομικό τμήμα ο γιος της που κλήθηκε και έφθασε επιτόπου. Νεκρό «σφαγμένο» γατάκι δεν εντοπίστηκε. Η κυρία συνελήφθη κρατήθηκε αιμορραγούσα, με ασθενική όραση και ακοή, προχωρημένη κύρτωση, μεσογειακή αναιμία και αιματοκρίτη 26, χωρίς πρώτες βοήθειες έως τις 4 μμ οπότε έφθασε το ΕΚΑΒ, στο ΑΤ Νέας Σμύρνης, από όπου οδηγήθηκε στις 5 μμ στον Εισαγγελέα . 

Νοσοκομειακή περίθαλψη έλαβε τη νύχτα της Τετάρτης, σταθεροποιήθηκε η αιμορραγία, της έγιναν 10 ράμματα στα χέρια, αντιτετανικός ορός και δόθηκε ισχυρή αντιβίωση.

Της ασκήθηκε δίωξη για ζωοκτονία σε βαθμό κακουργήματος, οδηγήθηκε σε Τακτικό Ανακριτή, ο οποίος την επομένη ημέρα (μετά από διανυκτέρευση στο κρατητήριο) έλαβε την απολογία της και την άφησε ελεύθερη με εγγυοδοσία.

Τόσο η ίδια η ηλικιωμένη κυρία όσο και η οικογένειά της διαψεύδουν κατηγορηματικά όσα κυκλοφόρησαν τις επόμενες ημέρες στα διάφορα μέσα, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ρητά επιφυλλάσσονται έναντι όποιων κατασκεύασαν ανύπαρκτα σενάρια «ζωοκτονίας» και στοχοποίησαν μια ολόκληρη οικογένεια. Όποιες δε ανθρωποφαγικές συμπεριφορές έλαβαν χώρα χθες Σάββατο, έξω και γύρω από την οικία της ηλικιωμένης, μαζί με απειλές για την ασφάλεια και τη ζωή της ίδιας και όλης της οικογένειας , είναι αχαρακτήριστες, απαράδεκτες και επιστρέφονται σε όσους τις ξεστόμισαν, με την ελπίδα τα άτομα αυτά να μην ανήκουν ούτε να στηρίζονται από τις νόμιμες και καθ’ όλα σεβαστές φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής.

Η Συνήγορος Υπεράσπισης της Κατηγορουμένης 

Μαρίνα Φουντουλάκη 
Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, LLM
ΑΣΑΝΑΚΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Σανταρόζα 1 & Σταδίου
10564 Αθήνα

Marina Fountoulaki
Lawyer, LLM
ASANAKIS FOUNTOULAKI & ASSOCIATES  
LAW OFFICE
1, Santaroza Str. & Stadiou Str.
GR-105 64 Athens
GREECE

Tel.: +30 210 3210960
Fax: +30 210 3210962
Mob.: +30 6945 755 655
E-mail: m.fountoulaki@afalaw.gr

 

Μαρίνα Φουντουλάκη 
Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, LLM
ΑΣΑΝΑΚΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Σανταρόζα 1 & Σταδίου
10564 Αθήνα

Marina Fountoulaki
Lawyer, LLM
ASANAKIS FOUNTOULAKI & ASSOCIATES  
LAW OFFICE
1, Santaroza Str. & Stadiou Str.
GR-105 64 Athens
GREECE

Tel.: +30 210 3210960
Fax: +30 210 3210962
Mob.: +30 6945 755 655
E-mail: m.fountoulaki@afalaw.gr

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια