Αθλητικά

Ανοίγουν τα κλειστά γυμναστήρια για ατομικές προπονήσεις

Το άνοιγμα των κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων προανήγγειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Τα κλειστά γυμναστήρια θα ανοίξουν από την προσεχή Δευτέρα (18/5), ωστόσο αυτό δε θα γίνει χωρίς περιορισμούς. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπονται μόνο ατομικές προπονήσεις (ένα άτομο ανά 30 τετραγωνικά μέτρα), ενώ θα επιτρέπεται και η χρήση μπάλας.

Ακόμη, η απόφαση αυτή αφορά και τα κολυμβητήρια (ανοικτά ή κλειστά). 

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης:

"Από Δευτέρα 18/5 θα μπορούν αθλητές και αθλήτριες από 13 ετών και πάνω όλων των ερασιτεχνικών σωματείων και όλων των αθλημάτων να προπονούνται σε ανοιχτές και κλειστές εγκαταστάσεις. Μιλάμε για ατομικές  και όχι ομαδικές προπονήσεις. 

Οι ειδικοί επιστήμονες είπαν ότι μπορεί να γίνει χρήση μπάλας.  Επίσης θα λειτουργήσουν ξανά τα κολυμβητήρια ανοιχτά και κλειστά, ενώ θα υπάρξει ποσοτικός περιορισμός σε αριθμό αθλητών.  Σε μεγάλους ανοιχτούς αθλητικούς χώρους θα έχουμε όριο ως 80 άτομα, σε ανοιχτούς και κλειστούς μικρούς αθλητικούς χώρους (γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ) ένα άτομο ανά 30 τετραγωνικά μέτρα περίπου, ενώ θα έχουμε ποσοτικούς περιορισμούς και στις πισίνες (50άρες, 33άρες, 25άρες).

Τέλος θα υπάρξει πρόβλεψη για να μπορούν να εισέλθουν στα γήπεδα οι αθλητές για τις σχολές ΣΕΦΑ πρώην ΤΕΦΑΑ, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές και την πυροσβεστική"

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια