Αθλητικά

''Έκτακτο ΔΣ και ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις'' δήλωσε χτες ο Πρόεδρος του ερασιτέχνη Πανιώνιου

γράφει ο Δημήτρης Πετρόπουλος

Συνάντηση με τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά και εκπροσώπους της Λέσχης Φίλων Πανιωνίου είχε χτες ο Πρόεδρος του ερασιτέχνη Πανιωνίου Α.Μισαηλίδης

Η συνάντηση ήταν πρωτοβουλία του νέου υπεύθυνου ενημέρωσης και δημοσίων σχέσεων του Ερασιτέχνη  Δ.Κοκκινάκη.

Την διαδικτυακή τηλεόραση της Νέας Σμύρνης εκπροσώπησαν οι Α,Λεκάκης και Δ.Πετρόπουλος.

Υπό το φως των πρόσφατων παραιτήσεων νεοεκλεγμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου φαίνεται πως ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη αποφάσισε να «απαντήσει» με αυτή την συνάντηση η οποία δεν ήταν ένας μονόλογος αλλά μια διαλογική συζήτηση με πολλές ερωτήσεις εφ όλης της ύλης.

Ως προς την συνάντηση την ίδια, εμείς θα την χαρακτηρίσουμε καθυστερημένη και όχι πρωτοποριακή –όπως χαρακτηρίστηκε από τους οικοδεσπότες- πιστώνοντας βέβαια την ιδέα στον Δ.Κοκκινάκη, αλλά βλέποντας θετικά και την διάθεση του προέδρου να την κάνει πολύ συχνότερα πλέον.  

Σε ερωτήσεις μας που αφορούσαν την τωρινή κατάσταση ο Πρόεδρος δήλωσε προσωπικά σύμφωνος στην ιδέα αλλαγής διοικητικού μοντέλου αλλά και στην πιθανότητα να χρειαστεί μείωση αθλητικών τμημάτων αν η εταιρεία συμβούλων διοίκησης που σκοπεύουν να καλέσουν τους προτείνει αυτούς τους τρόπους διαχείρισης.

Περαιτέρω, και σε αντίστοιχη ερώτησή, μας δεν αρνήθηκε πως υπάρχει τμήμα της πανιώνιας οικογένειας που βλέπει ψήγματα αδιαφάνειας  πάνω από τον ερασιτέχνη και για το λόγο αυτό σκοπεύει στο έκτακτο, εντός ελαχίστων 24ώρων,διοικητικό συμβούλιο να ζητήσει από εξωτερική εταιρία να πραγματοποιήσει οικονομικό έλεγχο, ώστε να είναι ξεκάθαρο πως δεν συμβαίνει τίποτε μεμπτό στην οικονομική διαχείριση του ερασιτέχνη.

Αναφέρθηκε επίσης στις φήμες περί παραίτησης του Γ.Γραμματέα Τ.Χρυσοχόου -απαντώντας σε ερώτησή μας- τις οποίες και διέψευσε προσθέτοντας πως οι θέσεις που είναι κενές λόγω των πρόσφατων παραιτήσεων των δύο μελών, θα καλυφθούν με το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν απόλυτα σύμφωνος στον έντονο αλλά και διαχρονικό προβληματισμό μεγάλης μερίδας της Πανιώνιας οικογένειας για το κατά πόσο έφοροι τμημάτων μπορούν να είναι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εκφράζοντας την επιθυμία του αυτό να αλλάξει, αλλά υπογραμμίζοντας παράλληλα και την δυσκολία στην εξεύρεση ανθρώπων που θα έχουν γνώση της αντίστοιχης θέσης.

Σε ερώτησή μας για την μη εκπροσώπηση του Ερασιτέχνη στα διοικητικά δρώμενα της ΚΑΕ Πανιώνιος τα 2 τελευταία χρόνια, δέχθηκε τις ευθύνες που του αναλογούν ως πρόεδρος, με την αναλυτική διευκρίνηση πως δεν ήταν δυνατόν να βρεθεί κάποιος ο οποίος να δέχεται να αναλάβει τον συγκεκριμένο ρόλο. Παράλληλα ενημερωθήκαμε πως από αυτή τη στιγμή το ρόλο του εκπροσώπου του Ερασιτέχνη στην ΚΑΕ αποδέχεται ο Δ.Κοκκινάκης.

Ο πρόεδρος έκανε εκτενείς αναφορές στις τεράστιες διαχειριστικές δυσκολίες που ήδη έχουν αντιμετωπισθεί επιτυχώς, όπως επίσης αναφορές έγιναν και στην έγκριση του προγράμματος «Φιλόδημος».

Σε ερώτησή μας για την απίστευτη πλέον καθυστέρηση στην αδειοδότηση του Α,Βαρίκας ο πρόεδρος ενημέρωσε για σημαντική οφειλή προς ΔΕΚΟ, η οποία γίνεται προσπάθεια να ρυθμιστεί για να ολοκληρωθεί πλέον η άδεια, ενώ στην ίδια ερώτηση διαβεβαίωσε πως μετά την αδειοδότηση δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα στην κατανομή των ωρών εντός του Κλειστού, μεταξύ όλων των τμημάτων που θα το χρησιμοποιούν.Πρόσθεσε δε πως ο Δήμος δεν μπορεί να βοηθήσει με προσωρινή λύση -απαντώντας σε ερώτηση του εκπροσώπου της ιστοσελίδας www.panionia-idea.gr Λ.Τσακίρη.

Σε αρνητικό πρωταγωνιστή τη χρονιά που σιγά σιγά ολοκληρώνεται βρέθηκε η Ακαδημία Μπάσκετ και ο Νίκος Λινάρδος, σύμφωνα με τον Πρόεδρο αλλά κυρίως τους εκπροσώπους της Λέσχης Φίλων Πανιωνίου, με τον Α.Μισαηλίδη ξεκάθαρα αν αφήνει να εννοηθεί τελικά πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από την απόδοση συγκεκριμένη θέσης ευθύνης και πως εκ μέρους της διοίκησης το συγκεκριμένο και μάλιστα πολύ παραγωγικό τμήμα θα αναλάβει διοικητικά ο Αντιπρόεδρος Δ.Μιχαηλίδης.

Σε ερώτηση μας για το αν υπάρχουν χώροι περιφερειακά του γηπέδου που παραχωρούνται χωρίς τίμημα,  ο πρόεδρος ρητά απάντησε αρνητικά αν και ονόμασε περιπτώσεις μικρών η μεγάλων καθυστερήσεων…Η ερώτηση έγινε στο πλαίσιο της γενικότερης κουβέντας γύρω από τους μισθωμένους χώρους πέριξ του γηπέδου.

Εκτενής συζήτηση έγινε –πάντα σε κλίμα οικογενειακό- για την ΚΑΕ Πανιώνιος μεταξύ των οικοδεσποτών και των  εκπροσώπων  της Λέσχης Φίλων Πανιωνίου, ενώ παραγωγικές ερωτήσεις έθεσε και ο εκπρόσωπος της ιστοσελίδας www.panionia-idea.gr  Λ.Τσακίρης.

Στην συζήτηση παραβρέθηκε και ο εκπρόσωπος της ιστοσελίδας www.panionianea.gr Γ,Καρμίρης, ο οποίος ίσως… καλύφθηκε από τις ερωτήσεις των υπολοίπων παρευρισκομένων μέσων, καθώς δεν διατύπωσε καμία απολύτως ερώτηση οποιασδήποτε μορφής καθ όλη τη διάρκεια της συζήτησης,σε κανένα από τα θέματα που αναπτύχθηκαν, πράγμα το οποίο φυσικά μας εντυπωσίασε.

Χτες λοιπόν έγινε δημόσια αντιληπτό,για ακόμη μια φορά,πως η διοίκηση του Ερασιτέχνη Πανιωνίου χρόνια τώρα ανεβαίνει έναν οικονομικό Γολγοθά και πως κάνει τα αδύνατα δυνατά να ανταπεξέλθει έχοντας μάλιστα στο ενεργητικό της  πολλές –όπως ειπώθηκε- επιτυχημένες επιλογές.

Βεβαίως, έγινε και δημόσια αντιληπτή η παραδοχή πως ίσως το διοικητικό μοντέλο των τελευταίων ετών να έχει πολλές παθογένειες και πως η Διοίκηση είναι έτοιμη να βάλει το «μαχαίρι στο κόκκαλο» τόσο στο θέμα του οικονομικού ελέγχου όσο και στο θέμα επιλογής μοντέλου διαχείρισης.

Οι αποφάσεις του επερχόμενου έκτατου Διοικητικού Συμβουλίου θα κρίνουν τόσο τις χθεσινές δεσμεύσεις του προέδρου Α.Μισαηλίδη όσο και την βιωσιμότητα –και σε ηθικό επίπεδο- του Ερασιτέχνη Πανιωνίου εν όψει μάλιστα και των 130 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου. 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια