Δημοτικά

Aναβάθμιση εργαστηρίων πληροφορικής 4 δημοτικών σχολείων από την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή

Για την αναβάθμιση των εργαστηρίων πληροφορικής 4 σχολικών συγκροτημάτων μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΠΠΕ του Δήμου Νέας Σμύρνης Νεκτάριος Σαρδιανός.

'' Αναμφισβήτητα, οι υπολογιστές έχουν μετατραπεί σε ένα καθημερινό εργαλείο πληροφόρησης και μάθησης. Η εξοικείωση με τους υπολογιστές είναι πια απαραίτητη. Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα θέλαμε τα παιδιά μας, να είναι οι ψηφιακοί αναλφάβητοι τού αύριο, ευχής έργον λοιπόν, το σχολείο να αξιοποιήσει πραγματικά τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών, να εκσυγχρονίσει την φύση της εκπαίδευσης, και να μεταφέρει νέες χρήσιμες δεξιότητες στους μαθητές. Υπολογιστές στα σχολεία λοιπόν, είναι όμως τα πράγματα τόσο ρόδινα; Η αλήθεια είναι πως όχι, αφού στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι μαθητές μαθαίνουν πληροφορική στα σχολεία, με παλιούς υπολογιστές( ορισμένοι ακόμη και 20ετίας).

Κάτι εξίσου σημαντικό, τα περισσότερα εργαστήρια πληροφορικής δεν διαθέτουν τον επαρκή αριθμό μηχανημάτων, πράγμα που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, και που καταδεικνύει στην πράξη την μεγάλη ανάγκη για την βελτίωση των ψηφιακών υποδομών. Η σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στην οποία προΐσταμαι, αξιοποιώντας πάντα με σύνεση τα κονδύλια που της αναλογούν, και έχοντας ως στόχο την συνεχή βελτίωση των συνθηκών της παρεχόμενης εκπαίδευσης, προέβη στην αναβάθμιση των εργαστηρίων πληροφορικής 4 σχολικών συγκροτημάτων, τα οποία και προμήθευσε με 52 ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Θα ήθελα να υπενθυμίσω, ότι το προηγούμενο έτος είχαμε καλύψει ανάγκες των σχολείων για διαδραστικούς πίνακες, προτζέκτορες και άλλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς και το ότι είχαμε προμηθεύσει τα σχολεία της πρωτοβάθμιας με 27 φορητούς υπολογιστές. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά θέματα που δεν έχουμε καλύψει, χρειάζεται επομένως πολλή και συντονισμένη δουλειά, να προσθέτουμε, να αφαιρούμε, να διορθώνουμε, να εργαζόμαστε πυρετωδώς.

Ετσι μετά το 1ο και το 6ο Δημοτικό που αναβαθμίσθηκαν το Μαίο, σειρά πήρε τώρα το 7ο και το 4ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης. Συνεχίζουμε!    ''

 

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια