Πολιτιστικά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΜΒΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΜΒΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΙΩΝ

Ο Σύλλογος Ιμβρίων (με έδρα τη Νέα Σμύρνη Αττικής), η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης (με έδρα τη Θεσσαλονίκη) και ο Σύλλογος Τενεδίων "ο Τέννης", παρακολουθούν έκπληκτοι τις τελευταίες ημέρες έναν καταιγισμό αρνητικών αναφορών που αναπαράγονται σε ορισμένα ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με στόχο το θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο προσωπικά, με αφορμή επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία.

Αντίθετα, οι τοποθετήσεις του Πατριάρχη μας για το φαινόμενο του νεοναζισμού που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, για τους πλειστηριασμούς και την ανεργία, που δημοσιοποιήθηκαν το ίδιο σχεδόν διάστημα, πέρασαν στα «ψιλά γράμματα» των ίδιων μέσων.

Μόνο θλίψη μπορεί να προκαλούν οι αντιδράσεις αυτές σε ένα τμήμα του Ελληνισμού που υπέφερε τα πάνδεινα επί δεκαετίες, ενόσω το ελλαδικό κράτος και η κοινή γνώμη είχαν άλλες προτεραιότητες... Αλλά και η επιπολαιότητα, ο παρορμητισμός και η ημιμάθεια που διατρέχουν την πλειοψηφία των σχολίων -με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις.

Οι Ίμβριοι και Τενέδιοι έχουν επίγνωση του Σταυρού που σηκώνει η Ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου και ειδικότερα το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Προκαθήμενος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. Και αισθάνονται την υποχρέωση να διακηρύξουν την απόλυτη εμπιστοσύνη που τρέφουν στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και στην Αγία και Ιερά Σύνοδο για τους χειρισμούς τους, που αφορούν τη διαχρονική υπόσταση της Ορθοδοξίας αλλά και του Γένους μας στην προαιώνια Κοιτίδα τους.

29 Ιανουαρίου 2018

Για το ΣΥΛΛΟΓΟ   ΙΜΒΡΙΩΝ   Για την ΙΜΒΡΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ       Για το ΣΥΛΛΟΓΟ  ΤΕΝΕΔΙΩΝ  «O ΤΕΝΝΗΣ»                            ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΟΥΛΑΔΟΣ                        ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΔΗΣ                                                ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΦΑΣ

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια