Δημοτικά

Ανακοίνωση της συλλογικότητας "Αλληλεγγύη Νέας Σμύρνης" : Κανένας μόνος του, καμία μόνη της στην κρίση και την πανδημία

«Αλληλεγγύη Νέας Σμύρνης»

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια οι πολίτες της Νέας Σμύρνης βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα οικονομική και κοινωνική κρίση, που αυτή την φορά έγινε και υγειονομική. Μπροστά στις νέες περικοπές των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων μας απαντάμε με την αλληλεγγύη που δείξαμε μπροστά στα χαράτσια και τα μνημόνια, με τις Λαϊκές Συνελεύσεις, τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία και τις άλλες δομές αλληλεγγύης, που κράτησαν την κοινωνία και τους ανθρώπους όρθιους. 

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, η χώρα μας βρίσκεται βαθιά πληγωμένη από την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίσηκαι κυρίως από τις κυβερνητικές πολιτικές που εφαρμόζονται. Το ΕΣΥ  βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και καταφέρνει να μένει όρθιο χάρη στην αυταπάρνηση των υγειονομικών του, η οικονομία βυθίζεται ολοένα και περισσότερο σε βαθιά ύφεσηκαιτα δικαιώματα περιστέλλονται στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες ήδη βιώνουν τις συνέπειες από τα αλλεπάλληλα lockdown, χιλιάδες εργαζόμενοι βλέπουν την πόρτα της ανεργίας ή βρίσκονται σε αναστολή εδώ και μήνες, ολοένα και περισσότερες  μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο, συμπολίτες  μας αποκλείονται από το σύστημα υγείας, ενώ αρκετοί πλέον βρίσκονται στα όρια της φτωχοποίησης και πολλοί άλλοι αντιμετωπίζουν τον φόβο της έξωσης από την αδυναμία πληρωμής στεγαστικών δανείων και ενοικίων.

Απέναντι στην οικονομική και κοινωνική κρίση που αρχίζει  να διαμορφώνεται, προτάσσουμε τις αξίες της ανθρωπιάς, ενδυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας και προχωράμε στη συγκρότηση της ομάδας«ΑλληλεγγύηΝέας Σμύρνης».

Κάτοικοι της πόλης, ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι, ενεργοί πολίτες κάθε ηλικίας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αυτοοργανωνόμαστε, προκειμένου να βοηθήσουμε όποιον έχει ανάγκη. Χωρίςδιαχωρισμούς στηρίζουμε κάθε δημοκρατική έκφραση εναντίον του ρατσισμού, του σεξισμού και του φασισμού.

Δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε το κράτος, αλλά να λειτουργήσουμε μαζί και δίπλα με τους πολίτες, διεκδικώντας το δικαίωμα στην τροφή, τη στέγαση, τις κοινωνικές υπηρεσίες, την εργασία, την παιδεία και την υγεία.

Η ομάδα«ΑλληλεγγύηΝέας Σμύρνης» καλεί όλους του πολίτες να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα, συμμετέχοντας στις δράσεις που οργανώνει. Σε αυτούς του δύσκολους καιρούς όπου όλοι μας βιώνουμε τις συνέπειες του εγκλεισμού και των περιοριστικών μέτρων, είναι η ώρα να απαντήσουμε με αλληλεγγύη.

Κανένας μόνος του, καμία μόνη της στην κρίση και την πανδημία!

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια