Δημοτικά

Ανακοίνωση της ''Πόλη Ανάποδα'' για το ζήτημα των ΑμεΑ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ένα μήνυμα προς όλους τους πολίτες της Ν. Σμύρνης ότι με συλλογικότητα και αλληλεγγύη μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους έδωσε το δημοτικό συμβούλιο της 31 ης Μαΐου, καθώς δόθηκε επιτέλους λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί και ταλάνιζε εδώ και δύο χρόνια τα άτομα με αναπηρίες αποκλείοντάς τα από τη χρήση του δημοτικού κολυμβητηρίου.

Η «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ», κάνοντας ερώτηση προς τη δημοτική αρχή και τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού, ζήτησε να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση η αντιπρόταση για την χρήση του κολυμβητηρίου, την οποία συνέταξε η Ενωμένη Κίνηση Γονέων ΑμεΑ Ν. Σμύρνης. Η πρόταση έγινε δεκτή και το θέμα προστέθηκε ως έκτακτο στην ημερήσια διάταξη. Η «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ» υπερψήφισε την αντιπρόταση της Ενωμένης Κίνησης Γονέων ΑμεΑ και ζήτησε να γίνουν ενέργειες για την άμεση σύσταση μόνιμης Επιτροπής ΑμεΑ που θα λειτουργήσει ως συμβουλευτικό όργανο στο δήμο με στόχο την πιο ενεργή συμμετοχή και συμπαράσταση στην άνιση προσπάθεια των συμπολιτών μας ΑμεΑ να αντιμετωπίζουν τα καθημερινά εμπόδια με τη συμμετοχή τουλάχιστον 50% ατόμων με αναπηρία, εκπροσώπων Συλλόγων ΑμεΑ ή/και μέλη οικογενειών με άτομα με αναπηρία. Το θέμα υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο.

Δυστυχώς, όμως, ο δήμος μας απέχει πολύ ακόμα από το να γίνει μια πόλη με ισότιμη πρόσβαση προς όλους/ες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η επώνυμη καταγγελία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ατόμου με κινητικό πρόβλημα που μετακινείται με αμαξίδιο, η οποία καταγγέλλει τον δήμο ότι στις εργασίες για διαπλάτυνση του πεζοδρομίου δεν έχει μεριμνήσει για άνοιγμα στο πεζοδρόμιο για να μπορεί όχημα να σταματάει για να ανέβει/κατέβει με το αμαξίδιο. Το μήνυμα της δημοτικής αρχής είναι σαφές: Οι ΑΜΕΑ καλό είναι να μην κυκλοφορούν ώστε να μην προκαλούν προβλήματα και να μην εγείρουν αξιώσεις. Είναι πραγματικά σκάνδαλο, εν έτει 2021, και ενώ διατυμπανίζουμε παντού την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή των ΑΜΕΑ στη Νέα Σμύρνη να μην μπορούν ούτε να κυκλοφορήσουν έξω από το σπίτι τους. Επίσης, ο Δήμος δεν διαθέτει ΣΜΕΑΕ, ούτε ειδικό δημοτικό ή γυμνάσιο/λύκειο, ούτε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ ΑμεΑ ή άλλες δομές.

Οφείλουμε να ανταποκριθούμε άμεσα στα δίκαια αιτήματα τους και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών για να γίνει η Νέα Σμύρνη μία προσβάσιμη σε όλους/ες πόλη.

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια