Δημοτικά

Ανακοίνωση της «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ» για την αποχή από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 31/3/2020

Ανακοίνωση της «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ» για την αποχή απο το Δημοτικό Συμβούλιο στις 31/3/2020

Οι πρόσφατες καταιγιστικές εξελίξεις, με την εξάπλωση του Κορονοϊού σε Ευρώπη και Ελλάδα δημιουργούν τεράστιες προκλήσεις και κρίνουν την κάθε κοινωνική –πολιτική συλλογικότητα αλλά κυρίως αναδεικνύουν τον ρόλο της κυβέρνησης και των κρατικών εκπροσώπων, δημάρχων και λοιπών.

Οι πολύ σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας σε υγειονομικό-κοινωνικό, εργασιακό, οικονομικό και δημοκρατικό επίπεδο απαιτούν από όλους μας να πρωτοστατήσουμε στην μαχη για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής των πολιτών, αλλά και να αποκρούσουμε κάθε μέτρο που αξιοποιώντας την υγειονομική κρίση, προσπαθεί να επιτεθεί στα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώμματα περνώντας από την πίσω πόρτα αντιδραστικές ρυθμίσεις που βρίσκονται στα «συρτάρια» τους.

Στα πλαίσια αυτά ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Σμύρνης μας καλούν να συμμετάσχουμε σε ένα δημοτικό συμβούλιο δια περιφοράς των θεμάτων, που θα πραγματοποιηθεί από απόσταση μέσω επιστολικής ψήφου, χωρίς ουσιαστική συζήτηση για τα καυτά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της πόλης μας.

Σήμερα που υπάρχουν τα τεχνολογικά εργαλεία ώστε μια πληθώρα υπηρεσιών να διεκπεραιώνονται εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιασκέψεων, ο Δήμος Νέας Σμύρνης αδυνατεί δήθεν, να πραγματοποιήσει δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη για τους δημοτικούς συμβούλους, ανοιχτό στους κατοίκους, με απευθείας μετάδοση στο ίντερνετ, ώστε να μπορεί να γίνει δημόσια η συζήτηση

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ» αρνούνται να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο δημοτικό συμβούλιο παρωδία.

Απαιτούμε από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να γίνει πραγματική και ανοικτή συνεδρίαση. Απαιτούμε το πρώτο θέμα της συζήτησης να αφορά την συμβολή του δήμου στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού και να αποφασιστούν μέτρα για την ανακούφιση των εργαζομένων της πόλης.

Απορρίπτουμε τις προσπάθειες να παρθούν αποφάσεις δεσμευτικές για άλλα σοβαρά ζητήματα και γενικότερα για θέματα ποιότητας ζωής εν κρυπτώ.

Δηλώνουμε ότι διάφορα θέματα διαχείρισης και εξυπηρετήσεων που τίθενται μπορεί και πρέπει να περιμένουν, ώστε να συζητηθούν σε συνεδριάσεις ανοιχτές παρουσία επιτροπών κατοίκων, μαζικών φορέων κ.α.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες της προπαγάνδας για τα λεγόμενα «πλεονάσματα» του Δήμου που παρέμεναν χωρίς κανένα αντίκρισμα για τις κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων.

Ηρθε η ώρα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες να τελειώνει η προπαγάνδα και να παρθούν άμεσα μέτρα υπέρ των πλητώμενων και των κοινωνικά αδύνατων.

Απαιτούμε:

Ο Δήμος να αποφασίσει τον μηδενισμό των δημοτικών τελών για όλες τις κατοικίες της περιοχής μας τουλάχιστον για τους επόμενους δύο μήνες, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να αλαφρύνει τους κατοίκους. 

Ζητάμε να καταρτιστεί επειγόντος ένα σχέδιο συμβολής του Δήμου, ελέγχου και αντιμετώπισης της πανδημίας με προτεραιότητα τις αδύναμες ομάδες της τρίτης ηλικίας, τα άτομα ΑΜΕΑ και τους χρόνια άνεργους.

Να επιδοτηθεί και να οργανωθεί άμεσα πρόγραμμα για συσσίτια και ιατροφαρμακευτική πρωτοβάθμια φροντίδα σε όσους δεν έχουν τους πόρους.

Ο Δήμος της Νέας Σμύρνης να οργανώσει, να συμβάλλει οικονομικά και να διεκδικήσει από την κυβέρνηση ώστε να μπορούν να κάνουν το τεστ για τον κορωνοΐο όλοι οι κάτοικοι δωρεάν. Να χρησιμοποιηθούν τα δημοτικά ιατρεία για  ιατρικές συμβουλές και οδηγίες σε όσους χρειάζονται, δεδομένου ότι για ιατρική περίθαλψη έχουν απομείνει κάποια ιδιωτικά ιατρεία με το αντίστοιχο κόστος.

Να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα στα φαινόμενα και τις καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας τώρα που είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας.

Είναι ΝΤΡΟΠΗ για την δημοτική αρχή και τον πολιτιστικό οργανισμό εν μέσω αυτής της πανδημίας, να αποφασίζεται η οργάνωση ενός ακόμα αγώνα δρόμου στην πόλη τον Ιούνιο με προϋπολογισμό 70.000 ευρώ.

Την καταγγέλουμε και απαιτούμε να αποσυρθεί.

Οι κυβερνήσεις και οι καθεστωτικές δημοτικές αρχές με την πολιτική τους στα χρόνια των μνημονίων, κατέστρεψαν κοινωνικές υποδομές, αποψίλωσαν τη δημόσια υγεία και την πρωτοβάθμια περίθαλψη, έστειλαν με τις πολιτικές τους χιλιάδες νέους υγιειονομικούς στην μετανάστευση, γιατί πάνω απο τους ανθρώπους έβαλαν τις τράπεζες και τα κέρδη.

Τώρα δήθεν χειροκροτούν τους «ήρωες» υγιειονομικούς που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης, την ίδια ώρα που τους αφήνουν «άοπλους» και χωρίς εφόδια να παλεύουν σε τραγικές συνθήκες. Τους αφήνουν απλήρωτους για μήνες υπερωριών αλλά βρίσκουν κεφάλαια για χρηματοδότηση των ιδιωτικών κλινικών που κάνουν μπίζνες με την υγεία, αλλά αποδείχτηκαν αχρηστες να προσφέρουν τα ελάχιστα μέσα στην κρίση.

Και πάλι στηρίζουν τις επιχειρήσεις, αλλά όχι τους εργαζόμενους. «Διευκολύνουν» με εκατομμύρια αυτούς που τα τελευταία χρόνια βγάζουν εκατομύρια αλλά όχι δεκάδες κατηγορίες εργαζομένων που τους επιφυλλάσουν πενιχρή ελεημοσύνη, υποχρεωτική «αργία» με μείωση μισθών, απολύσεις εκατοντάδων ανθρώπων με διάλυση των συμβάσεων στο όνομα της κρίσης. Οι εταιρείες σαν αυτές των αεροδρομίων που στην περίοδο της εκτόξευσης του τουρισμού δεν μοιράστηκαν τα κέρδη με τους εργαζόμενους, τώρα, με την στήριξη της κυβέρνησης, τους φορτώνουν το κόστος της κρίσης 

Δε θα έχουν την δική μας συναίνεση.

Θα είμαστε στο πλευρό της εργαζόμενης πλειοψηφίας και θα δίνουμε τη μάχη για

·         Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους

·         Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού.

·         Να ανοίξουν περισσότερες ΜΕΘ

·         Τεστ ανίχνευσης του ιού για όλους

·         Καμία μείωση στους μισθούς, καμία απόλυση εργαζόμενου 

 

Εκ μέρους της «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Ζέρβας Δημήτρης

Φραγκούλης Γιάννης

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια