Δημοτικά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜ/ΚΗΣ ΑΝΤ/ΣΗΣ " Η ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΑΣ "ΒΙΑΣΤΗΚΕ" ΣΚΛΗΡΑ.

ΔελτίοΤύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜ/ΚΗΣ ΑΝΤ/ΣΗΣ 

" Η ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΑΣ "ΒΙΑΣΤΗΚΕ" ΣΚΛΗΡΑ.

Ο Συνδυασμός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Δήμο μας με αφορμή το φονικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών της Αλβανικής μαφίας στην Πλατεία μας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η «AΘΩΟΤΗΤΑ» ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΑΣ ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΣΚΛΗΡΑ

Η Πλατεία μας έγινε σκηνικό αιματηρού ξεκαθαρίσματος λογαριασμών της Αλβανικής μαφίας με θύμα κατά τα λεγόμενα τον προστάτη – εισπράκτορα των μαγαζιών της και ένα φίλο του παρεμφερούς φυράματος. Τραυματισμένη και μια 31χρονη κοπέλα άσχετη από το φονικό επεισόδιο, εκτέλεσης του «συμβολαίου θανάτου» .

Η «αθωότητα» της Πλατείας μας βιάστηκε σκληρά για πρώτη φορά.

-Η έλλειψη Διοικητή στο Α/Τ Ν.Σμύρνης δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.

-Η πρόσθετη δύναμη που υποσχέθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην πόλη μας τον Σεπτέμβριο δεν γνωρίζουμε αν ανέλαβε δράση και πότε… δεν την έχουμε αισθανθεί πάντως δίπλα μας ως πρόσθετο στοιχείο εμπέδωσης αισθήματος ασφάλειας .

-Η Δημοτική Αστυνομία καταργήθηκε πέφτοντας «θύμα» και αυτή των Μνημονίων και η επανασύσταση της βρίσκεται ακόμα καθ΄οδό.

-Η εταιρεία security που πληρώνει αδρά ο Δήμος αρκετά χρόνια τώρα (180.000/ έτος) δεν γνωρίζουμε αν είναι ενεργή… πάντως δεν την είδαμε να είναι εκεί ούτε πριν ούτε μετά το επεισόδιο.

-Η συνεργασία του Δήμου με τις Αστυνομικές Αρχές της πόλης δεν υπάρχει ως επιχειρησιακός σχεδιασμός εδώ και πολλά χρόνια, περιοριζόμενη σε φωτογραφίες εθιμοτυπικών επαφών και προσφοράς μεταχειρισμένου οχήματος στο Α/Τ από τα αζήτητα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Κατόπιν των παραπάνω επισημάνσεων δεν ισχυριζόμαστε ότι θα είχε αποφευχθεί το φονικό επεισόδιο και η εύλογη αναστάτωση των πολιτών που αποσταθεροποιεί το αίσθημα ασφάλειας τους αν όλα τα προηγούμενα είχαν ρυθμιστεί ορθότερα.

Ισχυριζόμαστε όμως ότι αν όλα τα παραπάνω συνέβαιναν στο πλαίσιο ενός επιχειρησιακού σχεδιασμού ασφάλειας της πόλης μαζί και με άλλα μέτρα που δεν είμαστε οι καταλληλότεροι για να υποδείξουμε, ίσως να αποτελούσαν ένα καλύτερο δίχτυ ασφάλειας, σίγουρα περισσότερο αποτρεπτικό για την χαμηλή παραβατικότητα και πιθανώς αποθαρρυντικό για την σκληρή εκδοχή της που βιώσαμε πριν λίγες μέρες.

Η δυσάρεστηαυτή στιγμή, μπορεί να γίνει μια ευκαιρία για να κάνουμε ως πόλη ότι δεν κάνουμε χρόνια τώρα απολαμβάνοντας νωχελικά την σχετική ηρεμία της.

Προτείνουμε την ενεργή αξιοποίηση όλων των παραγόντων και αρχών της Δημόσιας ζωής της πόλης μας ώστε να εκπονηθεί ένα Τοπικό Σχέδιο Πρόληψης της Παραβατικότητας με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μέτρων σταθεροποίησης και εμπέδωσης κλίματος και αισθήματος ασφάλειας για τους συμπολίτες/σες μας και αποτελεσματικής υποβοήθησης της αποτροπής κλιμάκωσης της χαμηλής και σκληρής παραβατικότητας στην πόλη μας.

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια