Κοινωνία

Ανακοίνωση Λαικής Ενότητας Καλλιθέας για την απόλυση εργαζόμενου και την ανάκληση της

Η ΕΡΓΟΔΟΣΊΑ ΤΗΣ RETAILINK ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ – Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

                                               Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρίας Retailink στην Καλλιθέα (Λ. Συγγρού 362) η οποία απέλυσε τον εργαζόμενο Δημήτρη Τάρταρη επειδή δεν έσκυψε το κεφάλι στην απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες!!!

Αντιπροσωπεία των εργαζόμενων, των άνεργων, της νεολαίας και των λαϊκών οικογενειών της Καλλιθέας, των σωματείων και των φορέων που συσπειρώνονται στη Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας στάθηκε στο πλευρό του εργαζόμενου και του ΣΕΤΗΠ στην κινητοποίηση που έγινε το πρωί της Δευτέρας 12/9 στην εταιρία και θα συνεχίσει με όλες της τις δυνάμεις μέχρι την επαναπρόσληψή του.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους της εταιρείας, όλους τους εργαζόμενους της πόλης μας, τις λαϊκές οικογένειες:

  • Να μην σκύψουν το κεφάλι μπροστά στις απαιτήσεις των εργοδοτών. Το θράσος τους γιγαντώνεται από τις πλάτες που τους βάζουν κυβέρνηση κι ΕΕ.
  • Να απαντήσουν μαζικά κι οργανωμένα στα ψέματα της εργοδοσίας ότι έχουμε κοινά συμφέροντα με τ’ αφεντικά! Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να καλυφθούν από τους κηφήνες που θησαυρίζουν, και στην κρίση και στην ανάπτυξη, από τη δική μας δουλειά.
  • Να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που λειτουργεί ως το μακρύ χέρι της εργοδοσίας.
  • Να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις στα συνδικάτα και το ΠΑΜΕ για να ατσαλώσουμε την ασπίδα μας απέναντι στην επίθεση των αφεντικών, για να δείξουμε την πραγματική μας δύναμη που μπορεί να γυρίσει ανάποδα τον τροχό της ζωής μας!

 

Έχουμε το δίκιο, είμαστε οι πολλοί, μπορούμε να νικήσουμε !
Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά!

 

 

την επόμενη μέρα η ΛΕΚ απέστειλε την εξής ανακοίνωση

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Η RETAIL LINK ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ                                                   ΑΠΟΛΥΣΗ!

 

Ο μόνος τρόπος που μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είναι η μαζική κι οργανωμένη δράση, η ρήξη κι ανατροπή.

Άλλη μια απόδειξη είναι το αποτέλεσμα της μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το ΣΕΤΗΠ με τη συμπαράσταση της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας. Η εταιρεία πληροφορικής Retail Link, θυγατρική της Entersoft, υποχρεώθηκε να πάρει πίσω την απόλυση του εργαζόμενου που τόλμησε να απορρίψει την απαίτηση των εργοδοτών να εργάζεται υπερωρίες χωρίς αμοιβή, αφού το σύνολο των εργαζομένων ανταποκρίθηκε στην κινητοποίηση.

Τίποτα δεν τέλειωσε! Κάθε κερδισμένο βήμα πρέπει να γίνει το θεμέλιο για το επόμενο!

Κλιμακώνουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα!

Καμία απόλυση – καμία ώρα απλήρωτης εργασίας!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ -

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!

 

 

 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια