Εκλογικά

''ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ κ.Τζουλάκη''.Tου Θ.Καστόρη

γράφει ο Θεόδωρος Καστόρης

Δημοτικός Σύμβουλος ''Ποιότητα Ζωής, Γιώργος Κουτελάκης''

 

Δεν ζούμε σε άλλο κόσμο. Ξέρουμε ότι όποιος έχει τις καρέκλες της εξουσίας, έχει και τα " παραπάνω μέσα" στην προεκλογική περίοδο.

Βιντεάκια προπαγανδιστικά της δημαρχιακής παράταξης με "δικά μας" δημοτικά χρήματα, έντυπα προεκλογικών απολογισμών με "δικά μας" δημοτικά χρήματα, χρήση προνομιακά δημοτικών- δημόσιων χώρων για προεκλογικές εκδηλώσεις από την δημαρχιακή παράταξη και τους υποψηφίους της.

Όμως όλα έχουν όρια. Υπάρχουν κανόνες δεοντολογίας.

ΓΑΛΑΞΙΑΣ Προεκλογικά ,κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε οι δημοτικές εκδηλώσεις στο ΓΑΛΑΞΙΑ να είναι περιορισμένες.

Είναι ένας χώρος που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από όλες τις παρατάξεις για παρουσιάσεις και εκδηλώσεις τους.

Ένας χώρος δημοκρατίας για όλες τις δημοτικές παρατάξεις που θα βοηθούσε την ουσιαστική παρουσίαση των απόψεων τους. Αντί αυτού , εκτός του πολιτιστικού μέρους των εκδηλώσεων, γίνεται ένα καθημερινό βήμα έξτρα προνομιακών προεκλογικών εμφανίσεων και λόγων του κ. Τζουλάκη και άλλων συνεργατών του.

Εξασφαλισμένο ακροατήριο μέσω της εκδήλωσης για έξτρα λόγο και παρουσία. ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ Όμως το θέμα δεν σταματά στο ΓΑΛΑΞΙΑ.

Ο χώρος του ψηφιακού μουσείου ( που σχεδόν καθημερινά είναι κλειστό) άνοιξε τις πύλες του σε υποψήφιο του κ.Τζουλάκη, για να οργανώσει προσωπική προεκλογική του συγκέντρωση. Ενας αλλος υποψήφιος του κ. Τζουλάκη " δίδαξε" δημοσιογραφία σε δημοτικό χώρο εκπαίδευσης. Από που πήρε την άδεια και γιατί μόνο ο υποψήφιος του κ. Τζουλάκη?

Άλλος υποψήφιος του κ.Τζουλάκη, ψυχίατρος, είναι ομιλητής σε εκδήλωση της Κοινωνικής Υπηρεσίας σε χώρο των ΚΑΠΗ. Είναι εκπρόσωπος κάποιου φορέα? Με τι κριτήρια επελέγει ιδιώτης γιατρός της Ν.Σμύρνης και επίσης κατά τύχη υποψήφιος του κ. Τζουλάκη ως ομιλητής? Ενας άλλος Αντιδήμαρχος και υποψήφιος του κ. Τζουλάκη , ψυχολόγος, μπαινοβγαίνει σε σχολεία και αναλύει θέματα ανακύκλωσης. Έχει αρμοδιότητα βέβαια στο δήμο για τέτοια θέματα, όμως δεν θα ήταν καλύτερη μια παρουσίαση- ανάλυση αυτών των θεμάτων από κάποιον ειδικό επιστήμονα ,γνώστη των θεμάτων αυτών?

Αν θυμηθούμε και την τοποθέτηση άλλου Δημοτικού Συμβούλου από τον κ.Τζουλάκη , σαν Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής αν και είναι μέτοχος κέντρου μελέτης μαθητών δημοτικού και την τοποθέτηση υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου του κ. Τζουλάκη, ιδιοκτήτη φροντιστηρίου, ως μέλος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής , καταλαβαίνουμε ότι οι αρχές δεοντολογίας έχουν πλήρως καταπατηθεί.

Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ

Η κουλτούρα μας δεν επιτρέπει την άμεση αντίδραση με την παρουσία μας σε αυτές τις εκδηλώσεις και σε αυτούς τους χώρους. Σεβόμαστε αυτό που ο Δήμαρχος και κάποιοι υποψήφιοι του δεν σέβονται. Ίσως αυτή η στάση μας κάνει πιο αλαζονική την Δημοτική Αρχή του κ. Τζουλάκη. Όμως ζωή , δεν είναι μόνο οι καρέκλες. Αρχές και αξίες δεν είναι η εκμετάλλευση μιας παροδικής εξουσίας. Ηθικό δεν είναι ότι μπορεί να φαίνεται νόμιμο.

Η ανθρώπινη ηθική και αξιοπρέπεια έχει άλλα μέτρα και δείκτες....

Υ.Γ. Τα ονόματα όλων των παραπάνω κρίναμε ότι δεν πρέπει να δημοσιευθούν γιατί το θέμα δεν είναι προσωπικό. Είναι θέμα πολιτικής κουλτούρας και ηθικής.

 

Gallery

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια