Αθλητικά

Αφαίρεση τριών βαθμών σε όποια ομάδα δεν πάρει άδεια αποφάσισε η ΕΠΟ-Παραιτήθηκε ο Δάρας

Παρά το γεγονός πως οι περισσότερες ομάδες στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της Super League 1 αποφάσισαν να καταργηθεί η αφαίρεση βαθμών σε όσες ομάδες δε μπορούν να εξασφαλίσουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να αφαιρούνται τρεις βαθμοί.

Ναι μεν δηλαδή παύει από εδώ και στο εξής να ισχύει το -6, αλλά πλέον θα υπάρχει το -3, ενώ συνεχίζει να ισχύει και ο περιορισμός στις μεταγραφές.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Χρήστος Δάρας, ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της Super League, εκνευρισμένος με την ΕΠΟ που δε δέχθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του ΔΣ της Λίγκας.

Αναλυτικά η δήλωση του Χρήστου Δάρα:

«Η απόφαση της ΕΠΟ να μην δεχτεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ και να θεσπίσει ως ποινή για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ την αφαίρεση 3 βαθμών και την απαγόρευση μεταγραφών, παρά και την σύσταση του υπεύθυνου αδειοδότησης να μην ισχύσει για φέτος η αφαίρεση βαθμών, επιδεικνύει έλλειψη σεβασμού προς την διοργανώτρια των πρωταθλημάτων και των αποφάσεων της.

Ως εκ τούτου, υποβάλλω την παραίτηση μου από αναπληρωτής πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, διαμαρτυρόμενος για την πραξικοπηματική και κατευθυνόμενη ενέργεια της ΕΠΟ, η οποία για πρώτη φορά αγνόησε τη σχετική εισήγηση της Σούπερ Λιγκ την οποία διαβίβασε ο πρόεδρος της. Τελικά οι αποφάσεις που παίρνουμε κατά πλειοψηφία στη Σούπερ Λιγκ δεν παίζουν κανένα ρόλο για την ΕΠΟ και εντός μισής ώρας αλλάζουν. Προφανώς πρόκειται για κατευθυνόμενες αποφάσεις».

 

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια