Εκλογικά

Αδελφοποίηση του Δήμου Νέας Σμύρνης με Παλαιστινιακό Δήμο

Τον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης Γιούσεφ Ντορκχομ επισκέφτηκε την Τρίτη 6 Μαρτίου ο Δήμαρχος Γιώργος Κουτελάκης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες αδελφοποίησης της Νέας Σμύρνης με όποιο Δήμο υποδειχτεί από την Παλαιστινιακή Αρχή.

Ο Γιούσεφ Ντορκχομ υποδέχτηκε θερμά και μέσα σε κλίμα συγκίνησης τον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης τονίζοντας τα κοινά προσφυγικά τους βιώματα. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την υπογραφή Συμφώνου αδελφοποίησης για περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και χωρών με βάση τις ιστορικές τους σχέσεις.

Επίσης συμφώνησαν ότι στις 15 Μαΐου 2024 στη Νέα Σμύρνη όπως και σε άλλους 41 Δήμους θα αναρτηθεί η Παλαιστινιακή σημαία ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό. Η ανάρτηση της σημαίας γίνεται για την 75η επέτειο μνήμης της Νάκμπα όταν οι Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες.

Ο Yussef Dorkhom δώρισε στον Γ. Κουτελάκη την παραδοσιακή παλαιστινιακή μαντήλα κι έναν χειροποίητο ξύλινο σταυρό που περιείχε χώμα, πέτρες, λιβάνι και λάδι από τους Άγιους Τόπους ενώ ο Δήμαρχος δώρισε στον Πρέσβη το λεύκωμα του Δήμου Νέας Σμύρνης κι ένα μετάλλιο με το έμβλημα της πόλης.

Με δήλωσή του ο Γ. Κουτελάκης τόνισε: «Η πρόταση αδελφοποίησης με Δήμο της Παλαιστινιακής Αρχής εκ μέρους της πόλης μας δεν έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα αλλά βαθιά συμβολικό και κυρίως ουσιαστικό. Η πόλη των προσφύγων απλώνει το χέρι αλληλεγγύης και φιλίας προς τον αδελφό παλαιστινιακό λαό, τον ταλαιπωρημένο διαχρονικά και συμπαραστέκεται στο δράμα που υφίστανται οι πολίτες του ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που βιώνει πολιτική εξόντωσης, βίας και πολέμου».

πηγή https://www.94fm.gr/adelfopoiisi-toy-dimoy-neas-smyrnis-me-palaistiniako-dimo/

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια