Αθλητικά

Α2 Βόλεϊ Ανδρών: Διακοπή του πρωταθλήματος και πρωταθλητές Μίλωνα και Φίλιππο Βέροιας θέλουν οι ομάδες

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (22/4) οι τηλεδιασκέψεις της ΕΟΠΕ με τους εκπροσώπους των ομάδων του Α' και Β' ομίλου της Α2 Ανδρών, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα σημαντικά ζητήματα που έχουν προκύψει μετά τη διακοπή της αγωνιστικής δράσης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το σύνολο των σωματείων τάχθηκε υπέρ της οριστικής διακοπής των πρωταθλημάτων, αφού είναι πολύ δύσκολο μετά από τόσο μεγάλη αποχή οι αθλητές να επιστρέψουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς σύντομα. Παράλληλα, οι περισσότερες ομάδες παρουσιάστηκαν θετικές στο να τηρηθεί η προκήρυξη και να αναδειχθούν πρωταθλήτές ο Μίλωνας από τον Α' όμιλο και ο Φίλιππος Βέροιας από τον Β' όμιλο, ομάδες που βρίσκονταν στην κορυφή πριν από τη διακοπή. Κατά συνέπεια, οι ομάδες αυτές θα πάρουν και την άνοδο για τη Volley League της επόμενης περιόδου. 

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν είναι η δημιουργία της Pre League ανδρών. Ένα από τα ενδεχόμενα είναι να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από την Α2 στην Β' Εθνική, να ανέβουν κανονικά οι 4 ομάδες και να δημιουργηθεί η Pre League με στόχο την συμμετοχή 8 ή 10 ομάδων και πρωτάθλημα με 12 ομάδες στον Α' και Β' όμιλο της Α2. Σε περίπτωση που δεν συμπληρώνονται 10 ομάδες για να γίνει η κατηγορία θα ζητηθεί να συμπληρωθεί και απο άλλες ομάδες της Α2 και ακόμη και απο την Β΄Εθνική. Θυμίζουμε πως εκτός από τον πρωτοπόρο Μίλωνα, στον Α' όμιλο της Α2 συμμετέχει και ο Πανιώνιος, ο οποίος πριν από τη διακοπή βρισκόταν στην 5η θέση με 25 βαθμούς.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Καραμπέτσος άκουσε και συζήτησε με όλους τους εκπροσώπους τις προτάσεις που κατατέθηκαν και τους τόνισε πως τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.ΠΕ., αφού δοθούν και οι κατευθύνσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Κυβέρνηση.

Ο κύκλος των τηλεδιασκέψεων του Προέδρου της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργου Καραμπέτσου συνεχίζεται με τους Προέδρους των Τοπικών Επιτροπών, αύριο Παρασκευή 24/04.

 

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια