Πολιτιστικά

7ήμερη οδική εκδρομή ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Σάββατο 13 - Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Η Ρουμανία είναι μία παραδουνάβια χώρα, σταυροδρόμι πολιτισμών, ατμόσφαιρα άλλων εποχών. Χώρα των θρύλων, των παραδόσεων και  των παραμυθιών, η χώρα του μυστηρίου του Δράκουλα. Με πληθώρα μεσαιωνικών πόλεων, οικισμών, γραφικών χωριών μέσα σε παρθένα τοπία, με καλοδιατηρημένα κάστρα και επιβλητικούς πύργους, με ιστορικές εκκλησίες και ζωγραφιστά μοναστήρια και με τους θρύλους της Τρανσυλβανίας και των Καρπαθίων να μας εξάπτουν τη φαντασία για να την επισκεφθούμε και να γνωρίσουμε από κοντά αυτήν την πανέμορφη χώρα με τους φιλόξενους κατοίκους της.   

1η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ-ΣΟΦΙΑ Συγκέντρωση και αναχώρηση 7 π.μ. με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό για Σόφια.  Άφιξη στην Σόφια, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.. Hotel «EXPO» (www.hotelexposofia.com)

2η ΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ(380χλμ)
Μετά το πρωινό θα ακολουθήσει περιήγηση της πόλης κατά την οποία θα απολαύσουμε τον καθεδρικό ναό του Αλεξάνδρου Νεφσκι, της Αγίας Ειρήνης, το Εθνικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο, τη Βουλή, την Όπερα, το τζαμί Μπάνια, την άσβεστη φλόγα του άγνωστου στρατιώτη και τον ναό της Αγίας Σοφίας, τη Ροτόντα του Αγίου Δημητρίου, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Ναό του Αγίου Νικολάου (Ρώσικη εκκλησία). Μεσημέρι· αναχώρηση για Βέλικο Τάρνοβο / «Πόλη των Τσάρων», και μέσω Πλέβεν Ρούσε (ιστορική γέφυρα / πανόραμα του Δούναβη), καταλήγουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ . Hotel «IBIS CENTER» (www.accorhotels.com)

3η ΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΠΕΡΙΗΓΗΣH ΠΟΛΗΣ  

Πρωινό και γνωριμία με την παλαιά και νέα πόλη, που δικαίως ονομάζεται «μικρό Παρίσι» λόγω της αρχιτεκτονικής του και της έντονης πολιτιστικής ζωής που γνώριζε. Αρχικά επίσκεψη στο Πατριαρχείο. Στην συνέχεια, μέσα από μια πανοραμική περιήγηση του Βουκουρεστίου θα θαυμάσουμε τα πιο αξιόλογα μνημεία όπως είναι η Αψίδα του Θριάμβου, η Πλατεία του Ελεύθερου Τύπου, το Ατενέουμ, η Πλατεία της Επανάστασης και η Ελληνική Εκκλησία. Επίσης θα δούμε τη Νομική Σχολή και την Όπερα, τον Βοτανικό Κήπο και τη Στρατιωτική Ακαδημία.  Θα δούμε το επιβλητικό Σπίτι του Λαού, το μεγαλύτερο σήμερα κτιριακό συγκρότημα στην Ευρώπη, και το δεύτερο στον κόσμο μετά από το Πεντάγωνο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η κατασκευή του ξεκίνησε από τον κομμουνιστή ηγέτη της Ρουμανίας Νικολάε Τσαουσέσκου τις ημέρες της δόξας του, και σήμερα φιλοξενεί το κοινοβούλιο της χώρας. Στους χώρους του υπάρχουν συνεδριακά κέντρα, γραφεία και πολλοί χώροι που νοικιάζονται για εκδηλώσεις. Χρόνος ελεύθερος να εξερευνήσετε την συνοικία Λιπσκάνι, το ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου. Διατηρεί την γοητεία της παλιάς πόλης, όπου και θα βρείτε πολλές αγορές με αντίκες, μικρά μαγαζάκια που ξεχειλίζουν από παλαιά διακοσμητικά αντικείμενα. Απόγευμα ελεύθερο. Βράδυ· προαιρετική διασκέδαση σε κέντρο με λαϊκούς χορούς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

4η ΜΕΡΑ : ΚΑΡΠΑΘΙΑ – ΣΙΝΑΙΑ – ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ - ΜΠΡΑΣΟΦ (170 χλμ) - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Πρωινό και ολοήμερη εκδρομή με προορισμό την πανέμορφη Σινάϊα. Η πόλη ονομάζεται και «Διαμάντι των Καρπαθίων» καθώς αποτελούσε κάποτε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της υψηλής κοινωνίας της Ρουμανίας. Εκεί, ο βασιλιάς Κάρολος Α΄ αποφάσισε να χτίσει την εξοχική κατοικία του, το εκπληκτικό κάστρο Πέλες, ένα νέο-αναγενησσιακό διαμάντι με φροντισμένους κήπους, πληθωρικούς χώρους υποδοχής και δωμάτια σε διαφορετικά στυλ-οθωμανικό, γαλλικό. Ήταν το πρώτο κάστρο στην Ευρώπη με κεντρική θέρμανση, ηλεκτρικό και κεντρικό σύστημα καθαριότητας με ηλεκτρική σκούπα! Συνεχίζουμε με το χωριό Μπραν όπου βρίσκεται ο περίφημος Πύργος του Κόμη Δράκουλα. Χτίστηκε από τους Σάξονες για να προστατεύει το πέρασμα προς τα Καρπάθια από τις επιθέσεις των Τούρκων, αλλά στους χώρους του

φιγουράρουν αντικείμενα και φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας. Το κάστρο έγινε γνωστό παγκοσμίως χάρη στον Μπραν Στόκερ, ο οποίος το 1897 έγραψε μια ιστορία τρόμου με ήρωα τον Δράκουλα. Στα υπαίθρια μαγαζάκια της περιοχής, θα βρείτε κρασιά με θέμα τον δράκουλα, μάσκες, μπλούζες, φυλαχτά, χειροποίητες κατασκευές κλπ. Στη συνέχεια περνώντας από το αγαπημένο χειμερινό θέρετρο των Ρουμάνων, την Ποιάνα Μπρασόβ, θα φτάσουμε σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ρουμανίας, την πόλη Μπρασόβ, γνωστό εμπορικό κέντρο των αρχαιοτέρων χρόνων. Στην παραμυθένια αυτή μεσαιωνική πόλη που περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους θα δούμε την Μαύρη Εκκλησία που είναι η μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Ρουμανία. Πήρε το όνομα της από τη «μεγάλη φωτιά» του 1689 καθώς μαύρισε το εξωτερικό της σε αντίθεση με το εσωτερικό της που είναι καλοδιατηρημένο και φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ανατολικής Ευρώπης. Θα περιηγηθούμε στα λιθόστρωτα σοκάκια, ανάμεσα σε γραφικά κτίσματα που θυμίζουν περισσότερο Βαυαρική αρχιτεκτονική παρά Ανατολική Ευρώπη και θα συναντήσουμε τον πιο στενό δρόμο της κεντρικής Ευρώπης. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην απλόχωρη κεντρική πλατεία όπου μπορούμε να κάνουμε στάση για καφεδάκι και βόλτες στον εμπορικό δρόμο της πόλης. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Βουκουρέστι. .

   5η ΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ-ΒΑΡΝΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τα όμορφα τοπία στις ακτές της Μαύρης θάλασσα  για Κωνστάντζα τη ριβιέρα της Ρουμανίας. Περιήγηση στην Πλατεία Οβίδιου, το  ιστορικό τζαμί, το καζίνο, την Ελληνική Εκκλησία.  Η διαδρομή μας συνεχίζεται νότια κατά μήκος των ακτών της Μαύρης θάλασσας, για να καταλήξουμε στην πόλη της Βάρνας  και  να αρχίσουμε αμέσως τη γνωριμία με την πόλη, για να δούμε την πλατεία της 9ης Σεπτεμβρίου, το Εθνικό Θέατρο, την Όπερα, την Εκκλησία της Αποκαθήλωσης κ.α.  Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Hotel «CERNO MORE» (/www.chernomorebg.com)

 6η ΜΕΡΑ ΡΩΜΥΛΙΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

Πρωί· αναχώρηση για Μεσημβρία (περιήγηση / επισκέψεις), Πύργο, Αγχίαλο (Ανατολική Ρωμυλία), Φιλιππούπολη, η πανάρχαια πόλη, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2019  (περιήγηση / επισκέψεις· Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, Τζαμί Ιμαρέτ, Εθνογραφικό Μουσείο),  Αναχώριση για Μπόροβετς. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Hotel «RILA» (www.rilaborovets.com)

     μέρα ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ-ΑΘΗΝΑ

Πρωί(08.30΄)˙Αναχώρηση για Σαντάνσκι (η αγορά

των Βαλκανίων), Κατερίνη, Λαμία, Αθήνα.

Κόστος: 375 € (σε 2/3κλνο)        Μονόκλινο: 500 €   και  περιλαμβάνει:                                                          

1.Τη διαδρομή με κλιματιζόμενο πολυτελές πούλμαν. 

2. Τις 6 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχεία  3/4*.                

3. Δείπνα (5) στη Βουλγαρία και Ρουμανία. 

4. Αρχηγό-ξεναγό. 

5.Ασφάλεια αστικής ευθύνης. 

6.Φ.Π.Α.  

7. Ολοήμερη εκδρομή στα Καρπάθια.                                                                                                                                                                         

Δεν συμπεριλαμβάνονται: ποτά, νυκτερινά κέντρα, εισιτήρια για μουσεία και οποιαδήποτε αξιοθέατα, θεάματα, φιλοδωρήματα και οτιδήποτε δεν αναφέρεται ΡΗΤΑ παραπάνω.

Αρχηγός Ράνια Χρυσοχοΐδου 6936739123

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια