Κοινωνία

1ος μαθητικός διαγωνισμός επιχειρηματικότητας νέων υπό την αιγίδα του δήμου Νέας Σμύρνης

 

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης υποστηρίζει τον «1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη». Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον παγκόσμιο οργανισμό υποστήριξης επιχειρηματικότητας, Envolve Entrepreneurship (www.envolveglobal.org), ο οποίος, έπειτα από 8 χρόνια παρουσίας στην ελληνική startup και επιχειρηματική

σκηνή, ανοίγει τις πόρτες του στα σχολεία. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης και το Envolve Entrepreneurship καλούν ομάδες από Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. O διαγωνισμός είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενεργοποιήσει μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα, θέτοντας την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής τους.

Όραμα του οργανισμού είναι η ανάδειξη και η καλλιέργεια επιχειρηματικών δεξιοτήτων για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών, η δράση των οποίων θα ενσωματώνει τις αρχές της υπεύθυνης επένδυσης.

Οι ομάδες των μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα υποβάλλουν σε ψηφιακή πλατφόρμα την επιχειρηματική τους ιδέα, καταθέτοντας το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan), την τεκμηρίωση του αειφόρου προσανατολισμού, καθώς και video με παρουσίαση του τελικού

προϊόντος/υπηρεσίας.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους εκπαιδευτικούς (ως επικεφαλής των ομάδων) μέσω της ιστοσελίδας https://envolveglobal.org/el/education/school_contest/.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020, ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, λήγει την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021.

Ο Αντιδήμαρχος Δια Βίου Μάθησης & Παιδείας κ Πολύδωρος Συρίγος ανέφερε σχετικά: “Η επιχειρηματικότητα είναι μια έννοια παρεξηγημένη από την ελληνική κοινωνία. Το επιχειρείν, όμως, αποτελεί μια διέξοδο στην ελληνική οικονομία που έχει συνηθίσει να είναι κρατικοδίαιτη. Οι νέοι με ιδέες και γνώσεις έχουν πια αποξενωθεί από το όραμα άλλων δεκαετιών να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι. Στοχεύουμε στην ανάπτυξη της νέας γενιάς, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, στην ενίσχυση των startup επιχειρήσεων. Το αποτέλεσμα θέλουμε να είναι μια Ελλάδα ανεξάρτητη που θα στηρίζεται σε δικούς της πόρους”

Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και Δημοτικής Περιουσίας κ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, δήλωσε:

“Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πώς η ενασχόληση των παιδιών με δραστηριότητες που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα προσφέρει πολλά οφέλη καθ’ όλη την πορεία της ζωής τους. Τα παιδιά μέσα από αυτή την δράση θα αποκομίσουν πλήθος δεξιοτήτων όπως είναι η επίλυση προβλημάτων, η δημιουργική σκέψη, η ανάληψη πρωτοβουλιών και η λήψη αποφάσεων. Αναμένουμε με ενθουσιασμό τις ιδέες που θα προκύψουν”

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν, θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής. Οι νικήτριες ομάδες θα λάβουν έπαθλα από τον οργανισμό Envolve Entrepreneurship και συνεργάτες του, τα οποία θα τις βοηθήσουν να συνεχίσουν την ανάπτυξη της ιδέας τους σε μεγαλύτερη κλίμακα. Η λίστα των βραβείων θα ανακοινωθεί σύντομα και θα ενημερώνεται διαρκώς.

Ο μαθητικός διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Δήμων της Ελλάδας ανάμεσα στους οποίους και ο Δήμος Νέας Σμύρνης.

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια