Εκλογικά

Κούφια Νίκη: 1 στους 5 ψήφισαν και εκλέχτηκε ο Τζουλάκης- μεγάλη ήττα

Με κούφια νίκη έκλεισαν οι δημοτικές εκλογές στην Νέα Σμύρνη στον Β γύρο. "Νικητής" ο Σταύρος Τζουλάκης και η παράταξη μειοψηφίας του με 15 δημοτικούς συμβούλους.

Το δυστυχές είναι ότι από τους περίπου 57.000 εγγεγραμένους δημότες ο Τζουλάκης προσωπικά έλαβε 12.185 και μόλις 39 άτομα περισσότερα απο τον Α γύρο, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί και το ταβάνι της παράταξης του. Αυτό σημαίνει άμεσα οτι αφενός δεν έχει την αποδοχή της κοινωνίας λόγω της υπερβολικής αποχής όπως και δεν έχει την στήριξη άλλων πολιτικών δυνάμεων που μάλλον αποφάσισαν να οχυρωθούν στα ποσοστά τους, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ο Κουτελάκης εκλέχτηκε δεύτερος με την παράταξή του να έχει συνολικά 10 δημοτικούς συμβούλους.

Το ιδιαίτερο στην δεύτερη θέση του Κουτελάκη είναι ότι αύξησε τον αριθμό των ψηφοδελτίων από 8.175 σε 10.252, δηλαδη κατά περίπου 2000 ψηφοδελτίων.

Συμπερασματικά ο Γιώργος Κουτελάκης είναι περισσότερο αποδεκτός και από άλλες πολιτικές δυνάμεις στην Νέα Σμύρνη που στον πρώτο γύρο είτε δεσμεύτηκαν είτε παραπλανήθηκαν απο την κομματική τους συνείδηση. Προσθετικά, το εκλογικό αποτέλεσμα δέiχνει ότι ειναι μια προσωπική νίκη του Κουτελάκη όπως επίσης αποδεικνύει και τα προσωπικά του λαθη. Δεν υπάρχει αμφιβολία οτι μέσα στην 5ετια ο Κουτελάκης θα ειναι δήμαρχος

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια