Κοινωνία

''Pet Story'' με καλεσμένο τον Γραμματέα της Ε.Δ.Κ.Ε

γράφουν  Μ.Σταματοπούλου και Κ.Καραζουρνά

Καλεσμένος της εκπομπής Pet Story του WebTv www.nstv.gr/nstvlive , ήταν ο Γραμματέας της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε) κ. Θεόδωρος Καναβός.

Το γεγονός ότι σε κάθε δύσκολο περιστατικό που αντιμετωπίζαμε, ως κράτος, σε ότι είχε να κάνει με τα ζώα και καλούσαμε κόσμο από άλλες χώρες ήταν το έναυσμα για τη σύσταση της Ε.Δ.Κ.Ε., στις αρχές του 2013. Στόχος του σωματείου είναι να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα ζώα μέσω των αποστολών.

Η ομάδα αποτελείται από 400 και πλέον άτομα τα οποία παρέχουν τις υπηρεσίες τους, αφιλοκερδώς,  πραγματοποιώντας αποστολές μία ή δύο φορές το μήνα πανελλαδικά, σε αρμονική συνεργασία με του εκάστοτε   τοπικούς φιλοζωικούς συλλόγους και τους Δήμους.

Το πλαίσιο δράσης στο οποίο κινούνται, είναι οι εμβολιασμοί, η αποπαρασίτωση, η ηλεκτρονική ταυτοποίηση, οι αιματολογικές εξετάσεις, οι στειρώσεις και αναγκαίες χειρουργικές επεμβάσεις που προκύπτουν.

Τα έξοδα της ομάδας και των αποστολών καλύπτονται από δωρεές ιδιωτών ή εταιρειών πάντα όμως υπάρχει η ανάγκη για χορηγία .

Σε ερώτηση μας σχετικά με τη μητρότητα και τη φιλοζωία, ο κ. Καναβός τόνισε πόσο σημαντικό είναι να μεγαλώνουν τα παιδιά με τετράποδα στο σπίτι.

Σταδιακά, σύμφωνα πάντα με τη γνώμη του Γραμματέα της Ε.Δ.Κ.Ε., γίνονται σταθερά βήματα για την απόκτηση κατάλληλης παιδείας αναφορικά με τη σωστή συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα.

Μέσα από την εκπομπή μας θα θέλαμε να τους ευχηθούμε να συνεχίσουν το άριστο έργο που προσφέρουν και αισιοδοξούμε ότι κάποια στιγμή θα πάψουν να υπάρχουν αδέσποτα. Για περισσότερα δείτε το video.

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια